PLA ESTRATÈGIC

Fluidra pretén elevar la seva facturació fins a 1.700 milions d'euros el 2022

La presentació dels projectes de futur vol animar les perspectives de la companyia després de la compra de Zodiac

xavier-tintore-eloi-planes-bruce-brooks-

xavier-tintore-eloi-planes-bruce-brooks-

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

Fluidra pretén aconseguir una facturació de 1.700 milions d’euros el 2022. La companyia, líder mundial del mercat de piscines, ha informat aquest dilluns el contingut del seu pla estratègic, basat en l’expansió geogràfica i l’ampliació de la gamma de productes. La firma preveu un creixement anual de les vendes d’entre el 5% i el 8% i aconseguir un ebitda superior a 350 milions d’euros.

La contrapartida a aquest il·lusionant projecte de l’empresa catalana després de la compra de la nord-americana Zodiac és que no podrà oferir beneficis als accionistes fins d’aquí a dos anys. 

La combinació Fluidra-Zodiac aporta la plataforma reforçada, assegura la companyia, que permetrà aquesta forta expansió en el futur, gràcies a una posició de caixa positiva i fins i tot capacitat per recuperar el pagament de dividends no més enllà de 2020 ('pay-out' del 50%). La presentació del pla estratègic arriba en un moment en què alguns analistes semblaven escèptics amb el valor a la borsa, ja que després de la fusió amb Zodiac el PER (ràtio preu–benefici) s’ha reduït del 38,59 el 2017, a 30,65 el 2018 i 17,64 el 2019. Fins al tercer trimestre, la companyia va registrar unes pèrdues de 18,5 milions d’euros a causa de les despeses no recurrents relacionades amb la culminació de la fusió amb Zodiac. Segons aquests resultats reportats, incloent-hi un trimestre de Zodiac des del tancament de la fusió el 2 de juliol, les vendes van ascendir a 714,5 milions d’euros, cosa que va suposar un creixement del 18,5%.

Eloi Planes, president executiu de Fluidra, considera que "els mercats de piscina i ‘wellness’ estan mostrant una dinàmica positiva que ens fa ser molt optimistes sobre el futur, i que es tradueix en grans oportunitats de negoci amb el parc de piscines instal·lades".

La fusió ha permès al grup ser el més gran del sector al món, amb una capitalització borsària d’uns 2.500 milions d’euros i una facturació de 1.400 milions. La fusió de dues cultures empresarials, una empresa familiar amb seu a Sabadell i una firma nord-americana d’il·lustre nom que ha passat per les mans de dues firmes de capital risc. La recepta ara serà el pla estratègic comú. 

L’Amèrica del Nord s’ha convertit en una àrea geogràfica d’elevades expectatives per a la companyia catalana després de la compra de Zodiac, un mercat d’uns 3.500 milions d’euros en el qual la companyia planeja accelerar el seu creixement a una taxa anual mitjana del 7% fins al 2022. En mercats emergents ubicats a l’Àsia, l’Àfrica i Sud-amèrica, Fluidra treballarà per incrementar la seva quota de mercat amb un objectiu de creixement de vendes del 8% de mitjana anual fins al 2022.

Notícies relacionades

En termes de recerca i desenvolupament de productes, Fluidra té més de 100 productes nous en cartera i més de 1.000 patents, element que afavoreix la seva posició en el mercat. 

El responsable de finances de la companyia, Xavier Tintoré, considera que el pla estratègic està molt enfocat en la generació de caixa, uns 250 milions, cosa que permetrà una important reducció del deute i generar aquests retorns als accionistes. Això permetrà tornar a pagar dividends cap al 2020 i començar a fer adquisicions per accelerar el creixement de la companyia, bé per complementar l’àrea de distribució geogràfica o per comprar una determinada tecnologia. 

Temes:

Empreses