Cercador d'ocupació

Job Today incorpora un generador automàtic i interactiu de currículums

L'aplicació de recerca d'ocupació en 24 hores preveu incorporar més novetats el 2019, així com obrir nous mercats a Amèrica i Europa

fcasals45808294 polina montano de  job today  barcelona 18 septiembre 2018 f181108155756

fcasals45808294 polina montano de job today barcelona 18 septiembre 2018 f181108155756 / ELENA RAMON

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El web Summit, el congrés més gran del món quant a 'start ups' i innovació, és per a algunes empreses una oportunitat per trobar inversors que donin ales als seus projectes. No és el cas de Job Today, una de les aplicacions de recerca d’ocupació més grans a escala europea, que arriba a la seva tercera edició després de tancar una ronda de finançament de 14 milions d’euros. Un dels principals objectius d’aquests diners és preparar el salt cap a l’altre costat de l’Atlàntic.

¿A quins països aterrarà el pròxim any Job Today amb aquesta inversió? La seva cofundadora i directora general a Espanya, Polina Montana, és reticent a concretar detalls a preguntes d’EL PERIÓDICO, tot i que reconeix que els Estats Units i Mèxic són dos mercats "molt interessants".

No obstant, el projecte de Job Today passa per reforçar el seu model abans d’expandir-se. La seva última actualització, disponible en l’aplicació des del mes d’octubre, incorpora la intel·ligència artificial per crear automàticament currículums personalitzats. El funcionament és el següent: l’usuari es postula per a una oferta de feina, l’aplicació li trasllada un qüestionari de no pas més de cinc minuts i, sumant les dades que el demandant d’ocupació ja ha omplert al registrar-se, li genera un currículum personalitzat.  

"El currículum d’avui ha de ser digital, atractiu, fàcil de compartir i incorporar dades analítiques, és a dir, saber quantes persones han vist el teu perfil o quantes connexions tens," explica Montana. En aquest sentit, la cofundadora reconeix una inspiració en el model de Linkedin, però versió ‘low cost’: enfocat a llocs de treball de mitjana o baixa qualificació.

Notícies relacionades

Els usuaris dels seus actuals mercats, és a dir, Espanya i el Regne Unit, ja tenen accés a l’eina del currículum i, segons explica Montana, el 2019 preveuen anunciar-ne dues de noves. D’una banda, recuperar la idea del vídeo currículum, que fa anys ja van provar. "No va funcionar perquè era massa exigent amb l’usuari", reconeix la cofundadora. Ara estan treballant sobre un model de vídeo-perfil, que complementi el currículum, i que en un minut permeti a l’usuari gravar una presentació més personal que laboral de si mateix.   

Una altra de les novetats serà un sistema d’avaluació bidireccional, en el qual els empleats podran valorar els seus ocupadors i viceversa. Tot això amb l’objectiu d’obrir nous mercats el 2019 a Europa abans de fer el salt a Amèrica. França i Alemanya són unes prioritats "exigents", segons reconeix Montana, atesos els menors nivells d’atur, els múltiples pols econòmics i la menor temporalitat.