Cimera tecnològica

Barcelona llueix el seu talent el segon dia de la Web Summit 2018

Netflix, la ciberseguretat i el 'brexit'¿ acaparen les principals xerrades en una jornada amb l'exposició de la meitat de 'start-ups¿ barcelonines registrades

zentauroepp45794303 epa8279  lisboa  portugal   07 11 2018   el exprimer ministr181107151928

zentauroepp45794303 epa8279 lisboa portugal 07 11 2018 el exprimer ministr181107151928 / JOSE SENA GOULAO

3
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Un total de 23 'start-ups' amb seu a Barcelona tenen expositor assignat per a un dels tres dies que dura la Web Summit des de la qual divulgar les bondats del seu projecte, donar-lo a conèixer i, alguns, arribar a captar inversors. En la segona jornada celebrada aquest dimecres els ha tocat el torn a 11, gairebé la meitat, un dia que les grans xerrades han versat de ciberseguretat, política internacional i intel·ligència artificial, entre molts altres temes.

Si als bars del segle passat un dels elements imprescindibles era la gramola, per al present JNB Music es proposa recuperar l’esmentat esperit a través de la seva aplicació mòbil. "Avui dia als llocs als quals vas pots escollir de tot, ¿per què no també la música?", es pregunta el seu conseller delegat i fundador, Jesús Iglesias. La idea de l’aplicació és que cada local, tipus restaurant, bar o fins i tot botigues, tingui la seva pròpia llista de reproducció i els clients elegeixin que cançó els ve més de gust escoltar. La més votada serà la que sona.

Lucas Leinster va venir a estudiar un postgrau a Barcelona des d’Alemanya i es va enamorar de la ciutat. Una altra de les seves passions són els videojocs i d’allà sorgeix GaZoom, un petit projecte, que comparteix amb el seu germà i un amic, encara en fase ‘beta’ que pretén ser un Instagram per a jugadors, o en argot propi ‘gamers’. “La gent no vol veure a Facebook o Twitter la teva última puntuació en una partida del Call of Duty”, comenta. A GaZoom espera que sigui diferent, ja que en aquesta xarxa social especialitzada només es connectaran els ‘gamers’ per compartir els seus últims resultats, estadístiques en els seus jocs preferits i, el més important, els vídeos amb les seves gestes virtuals.

En un congrés amb entorn de 70.000 assistents vinguts de tot el món no és gens difícil trobar algú que ha tingut un problema amb el seu vol. O amb la seva maleta, extraviada o retardada. O amb algun objecte que s’ha deixat en un dels múltiples controls de seguretat. Per a ells i per a tot aquell que en algun moment ha patit un contratemps aeroportuari van néixer els barcelonins d’Airing AirClaims. “Assumim els tràmits per reclamar, simplifiquem el mal de cap que suposa tota la burocràcia que això comporta i cobrem un percentatge de la indemnització, només si l’usuari l’acaba rebent”, explica un dels seus fundadors, Xavier Trallero.

Connexió Europa

Un dels caps de cartell de la tercera edició de la Web Summit, el cap de continguts de NetflixGreg Peters, ha aprofitat la seva intervenció en el congrés per anunciar dues noves sèries de producció pròpia i ubicació europea. Després del recent èxit de sèries com "La casa de papel" o "Élite", Netflix insistirà a Espanya amb "Alma". El projecte estarà enfocat al públic adolescent, parlarà d’una jove que es desperta sense records d’un accident d’autobús i la dirigirà Sergio Gutiérrez Sánchez, guionista de pel·lícules com 'El orfanato' i 'El secreto de Marrowbone', que també va dirigir.

L’altra producció serà a Noruega, la dirigirà Adam Price, un dels creadors de la ‘politiquera’ danesa “Borgen” i anirà sobre víkings. El seu nom serà "Ragnarok".

Notícies relacionades

Més conegut pel seu brillant passat com a jugador d’escacs, Garri Kasparov és actualment ambaixador de seguretat d’Avast. "La idea d’internet era obrir vies de comunicació i ara totes aquestes vies es veuen com una potencial finestra per restringir la llibertat d’expressió", ha afirmat durant la seva intervenció a la Web Summit. El nèmesi de Karpov ha alertat dels perills de la "fàbrica de ‘fake news’” del govern de Vladímir Putin i l’ha qualificat com a "màquina de guerra civil” de "baix cost”.

La intervenció de l’exprimer ministre britànic Tony Blair també ha aportat opinions sobre el panorama internacional i, donada la procedència en el seu dia laborista, la menció al 'brexit' semblava inevitable. "Estic al 100% en contra del ‘brexit’" i "crec que encara estem a temps d’evitar-lo", ha defensat, arrencant un pràcticament unànime aplaudiment del públic, preocupat per com la desconnexió amb el mercat comú afectés les seves col·laboracions. "¿Com països de la mida del Regne Unit o Alemanya poden competir tecnològicament amb gegants com la Xina?”, s’ha preguntat l’'expremier'.