Cimera tecnològica
Barcelona llueix el seu talent el segon dia de la Web Summit 2018
Netflix, la ciberseguretat i el 'brexit'¿ acaparen les principals xerrades en una jornada amb l'exposició de la meitat de 'start-ups¿ barcelonines registrades

zentauroepp45794303 epa8279 lisboa portugal 07 11 2018 el exprimer ministr181107151928 /
Un total de 23 'start-ups' amb seu a Barcelona tenen expositor assignat per a un dels tres dies que dura la Web Summit des de la qual divulgar les bondats del seu projecte, donar-lo a conèixer i, alguns, arribar a captar inversors. En la segona jornada celebrada aquest dimecres els ha tocat el torn a 11, gairebé la meitat, un dia que les grans xerrades han versat de ciberseguretat, política internacional i intel·ligència artificial, entre molts altres temes.
Si als bars del segle passat un dels elements imprescindibles era la gramola, per al present JNB Music es proposa recuperar l’esmentat esperit a través de la seva aplicació mòbil. "Avui dia als llocs als quals vas pots escollir de tot, ¿per què no també la música?", es pregunta el seu conseller delegat i fundador, Jesús Iglesias. La idea de l’aplicació és que cada local, tipus restaurant, bar o fins i tot botigues, tingui la seva pròpia llista de reproducció i els clients elegeixin que cançó els ve més de gust escoltar. La més votada serà la que sona.
Lucas Leinster va venir a estudiar un postgrau a Barcelona des d’Alemanya i es va enamorar de la ciutat. Una altra de les seves passions són els videojocs i d’allà sorgeix GaZoom, un petit projecte, que comparteix amb el seu germà i un amic, encara en fase ‘beta’ que pretén ser un Instagram per a jugadors, o en argot propi ‘gamers’. “La gent no vol veure a Facebook o Twitter la teva última puntuació en una partida del Call of Duty”, comenta. A GaZoom espera que sigui diferent, ja que en aquesta xarxa social especialitzada només es connectaran els ‘gamers’ per compartir els seus últims resultats, estadístiques en els seus jocs preferits i, el més important, els vídeos amb les seves gestes virtuals.
En un congrés amb entorn de 70.000 assistents vinguts de tot el món no és gens difícil trobar algú que ha tingut un problema amb el seu vol. O amb la seva maleta, extraviada o retardada. O amb algun objecte que s’ha deixat en un dels múltiples controls de seguretat. Per a ells i per a tot aquell que en algun moment ha patit un contratemps aeroportuari van néixer els barcelonins d’Airing AirClaims. “Assumim els tràmits per reclamar, simplifiquem el mal de cap que suposa tota la burocràcia que això comporta i cobrem un percentatge de la indemnització, només si l’usuari l’acaba rebent”, explica un dels seus fundadors, Xavier Trallero.
Connexió Europa
Un dels caps de cartell de la tercera edició de la Web Summit, el cap de continguts de Netflix, Greg Peters, ha aprofitat la seva intervenció en el congrés per anunciar dues noves sèries de producció pròpia i ubicació europea. Després del recent èxit de sèries com "La casa de papel" o "Élite", Netflix insistirà a Espanya amb "Alma". El projecte estarà enfocat al públic adolescent, parlarà d’una jove que es desperta sense records d’un accident d’autobús i la dirigirà Sergio Gutiérrez Sánchez, guionista de pel·lícules com 'El orfanato' i 'El secreto de Marrowbone', que també va dirigir.
L’altra producció serà a Noruega, la dirigirà Adam Price, un dels creadors de la ‘politiquera’ danesa “Borgen” i anirà sobre víkings. El seu nom serà "Ragnarok".
Notícies relacionadesMés conegut pel seu brillant passat com a jugador d’escacs, Garri Kasparov és actualment ambaixador de seguretat d’Avast. "La idea d’internet era obrir vies de comunicació i ara totes aquestes vies es veuen com una potencial finestra per restringir la llibertat d’expressió", ha afirmat durant la seva intervenció a la Web Summit. El nèmesi de Karpov ha alertat dels perills de la "fàbrica de ‘fake news’” del govern de Vladímir Putin i l’ha qualificat com a "màquina de guerra civil” de "baix cost”.
La intervenció de l’exprimer ministre britànic Tony Blair també ha aportat opinions sobre el panorama internacional i, donada la procedència en el seu dia laborista, la menció al 'brexit' semblava inevitable. "Estic al 100% en contra del ‘brexit’" i "crec que encara estem a temps d’evitar-lo", ha defensat, arrencant un pràcticament unànime aplaudiment del públic, preocupat per com la desconnexió amb el mercat comú afectés les seves col·laboracions. "¿Com països de la mida del Regne Unit o Alemanya poden competir tecnològicament amb gegants com la Xina?”, s’ha preguntat l’'expremier'.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?
- Futbol Sis partits de sanció a Rüdiger, que els aprofita per operar-se