PRODUCTE ESTRELLA
Mas el Garet, un formatge català entre els sis millors del món
El producte, elaborat a Tona, ha sigut triat en el concurs internacional, que s'ha celebrat a la localitat noruega de Bergen

a
El formatge de cabra ecològic Mas El Garet ha obtingut la sisena posició entre els 16 super-ors finalistes delWorld Cheese Awards, el Mundial de Formatge, que ha tingut lloc a la localitat noruega de Bergen.
En l’edició d’aquest any del concurs internacional de formatges s’havien presentat 3.472 formatges de tot el món, avaluats per més de 230 experts de 29 països.
El World Cheese Awards és el certamen més important internacionalment en el sector del formatge, i permet als productors l’oportunitat de ser avaluats en un escenari global en les diferents categories amb quatre distincions: super-or, or, plata i bronze.
Dos premis més
La formatgeria Mas El Garet de Tona (Barcelona) ha sigut reconeguda en el certamen internacional amb tres premis: una medalla d’or pel seu formatge de pebre, una de plata pel Garrotxa i un super-or pel madurat de cabra.
A més, aquest formatge madurat ha sigut seleccionat dins de la llista dels 16 millors formatges del món del concurs i ha obtingut la sisena posició.
En aquesta llista, encapçalada pel Fanaost, de la formatgeria noruega Ostegaarden, i l’Agour Pur Brebis AOP Ossau Iraty, de QST International, apareixen dos formatges espanyols més: el Majorero PDO amb pebre del Grupo de Ganaderos de Fuerteventura (11è) i La Reserva, barreja de formatge madurat, de Queserías Entrepinares (14è).
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Un bacteri podria causar 12 milions de càncers gàstrics
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- "Si et conviden a un sopar, no portis vi"