Patronal

Foment del Treball afirma no haver perdut afiliats malgrat la fuga d'empreses de Catalunya

El president sortint, Joaquim Gay de Montellà, obre la porta que les empreses que van optar pel canvi de la seva seu social a causa de la situació política a Catalunya tornin

gay-de-montella

gay-de-montella

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Malgrat canviar algunes la seu social en plena tempesta política del procés, Foment del Treball no ha perdut ni una sola empresa entre els seus afiliats per aquest motiu. Així ho ha afirmat aquest dimecres el president sortint de la patronal de la gran empresa catalana, Joaquim Gay de Montellà, en una trobada amb periodistes. Gay de Montellà ha obert així la porta a l’hipotètic retorn d’alguna d’elles a Catalunya en un futur, ja que la seva afiliació demostra que continuen interessades en el que passa en aquest territori.

El 5 de novembre el seu ja oficialment successor, Josep Sánchez Llibre, agafarà les regnes de Foment i Gay de Montellà ha volgut repassar la seva trajectòria al capdavant de la patronal catalana durant els seus dos mandats. Del primer, l’etapa 2011-2014, ha destacat les dificultats fruit de la crisi econòmica i l’impacte que aquesta va tenir quant a disminució d’afiliats. Una minva que no s’ha donat, segons ha afirmat Gay de Montellà, l’últim any malgrat la inestabilitat política a Catalunya i el canvi de seu social d’unes 4.000 empreses, segons càlculs de la mateixa organització.

L’encara president de Foment ha assenyalat el 'pas al costat' del president d’Artur Mas  el 2016 com el punt d’inflexió en la política catalana i ha demanat que crear "riquesa" i "ocupació", tornin a ser les prioritats de la Generalitat i el Parlament. Considera que, en aquest sentit, Foment sota el seu lideratge ha aconseguit mantenir una actitud "equilibrada" i "oportuna", una línia que s’ha mostrat convençut que mantindrà el seu successor.

Notícies relacionades

Gay de Montellà també s’ha mostrat satisfet de la recent decisió del Tribunal Suprem d’acceptar   el recurs de Foment contra la vaga convocada el 8 de novembre del 2017 passat pel sindicat independentista Intersindical CSC. La patronal catalana va considerar al seu dia que l’atur no estava justificat, ja que no obeïa a reivindicacions laborals, sinó polítiques, i que la "falta de representativitat" del sindicat convocant deslegitimava la convocatòria.

Sobre les relacions entre Foment del Treball i altres organitzacions empresarials catalanes, com la de la petita i mitjana empresa Pimec o la patronal vallesana Cecot, Gay de Montellà ha considerat que millorar les relacions amb la primera i reconduir la suspensió com a membre de Foment de la segona "serà més fàcil amb el futur president".