Eleccions patronals

Sánchez Llibre: "Vull un Foment renovat, rejovenit i feminitzat"

L'empresari i exdiputat presenta en societat la que és fins ara l'única candidatura a presidir la patronal de la gran empresa catalana

sanchez-llibre

sanchez-llibre

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

L’empresari de conserves Dani i exdiputat per Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Sánchez Llibre, ha presentat aquest dijous en societat la que és fins ara l’única candidatura a presidir la patronal de la gran empresa catalana, Foment Nacional del Treball. En un acte celebrat a l’hotel Palace i organitzat per Fórum Europa, Sánchez Llibre ha estat acompanyat per les grans figures de l’empresariat tant de Catalunya com de la resta d’Espanya.

Personalitats com l’actual president de la CEOE, Joan Rossell; el seu previsible successor, Antonio Garamendi, i l’actual president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, entre d’altres, hi han assistit per escoltar les propostes del candidat per al futur de la patronal de la gran empresa catalana de cara a les eleccions del pròxim 5 de novembre. Sánchez Llibre ha introduït cinc dels 25 eixos sobre els quals pivotarà el seu programa. "Vull rejovenir, renovar i feminitzar Foment Nacional del Treball", ha declarat el postulant.

Un altre dels punts que més ha emfatitzat l’exdiputat d’Unió ha sigut reforçar el paper d’organisme de pressió o 'lobby' que ha de tenir Foment. "El primer que faré si soc elegit és reunir-me amb el president de la Generalitat, el president del Parlament i amb l’alcaldessa de Barcelona", ha contestat a preguntes dels assistents. Aquest reforç del paper i presència de 'lobby' de Foment Sánchez Llibre l’ha descrit com un rol de "patronal de proximitat", que generi dins de l’organització empresarial departaments específics per a les relacions institucionals.

Influir en els "futurs valors" d’una societat "en constant" canvi ha sigut una altra de les idees que ha reiterat en el seu discurs, aquest empresari que fins ara ha estat realitzant el paper de relacions institucionals amb les Corts, a Madrid. Una cosa que ha considerat clau, ateses les incerteses que generen i poden generar les tensions comercials entre els Estats Units la Xina o els efectes del ‘brexit’.

La resta de punts que ha avançat Sánchez Llibre del seu programa han sigut el reforç de la negociació col·lectiva, assenyalant la interlocució amb els secretaris generals de CCOO i la UGT a Catalunya, presents en l’acte, i la creació d’un “Talent Hub Institute”, un centre per acostar el món empresarial als joves que acaben de la universitat. Pel que fa a les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya, l’exdiputat d’Unió ha apostat per la "neutralitat" de Foment i que el seu paper ha de ser pressionar les administracions per assegurar un "bon clima" de "distensió" i "diàleg".

A favor de la pujada del salari mínim

Notícies relacionades

La candent actualitat s’ha colat també entre els salons del Palace i Sánchez Llibre ha valorat de manera positiva l’increment del salari mínim interprofessional als 900 euros pactat entre el PSOE i Units Podem per als pròxims pressupostos. "Mentre les empreses generin riquesa, han de repartir-la", ha puntualitzat. També s’ha pronunciat sobre una hipotètica pujada de l’impost de societats o de l’IRPF a les rendes més altes, puntualitzant que aquestes mesures no han de perseguir finalitats "confiscatòries".

Preguntat per una altra de les polèmiques del moment, la visita de l’actual president de la CEOE, Juan Rosell, a l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras a la presó de Lledoners, el candidat a Foment ha afirmat que li sembla "perfecte", ja que va ser una visita a títol individual i que la patronal “ha de parlar amb tothom”. Rossell, al ser preguntat directament, ha sigut més contundent: "Visita privada, punt."