CONSUM

Caprabo construirà una plataforma logística de 24.000 metres a la ZAL del Port de Barcelona

La firma traslladarà la seva seu a les noves instal·lacions

zal-port---caprabo---render

zal-port---caprabo---render

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Caprabo construirà una plataforma logística d’uns 24.000 metres quadrats de superfície que s’ubicarà a la ZAL del Port de Barcelona, al Prat de Llobregat (Barcelona), un projecte que s’iniciarà aquest 2018 amb l’objectiu que estigui a ple rendiment el 2020.

La iniciativa és possible gràcies a un acord aconseguit entre la cadena de supermercats i Cilsa, la societat participada pel Port de Barcelona i Merlin Properties, i que és la gestora de la ZAL.

Han presentat el projecte aquest divendres en roda de premsa el director general de Caprabo, Martin Gandiaga; el director de Logística de Caprabo, Asier Bustinza; el director de la Divisió Logística de Merlin Properties, Luis Lázaro; el director general de Cilsa, Alfonso Martínez, i la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa.

En concret, Cilsa serà l’encarregada de construir les noves instal·lacions per a la cadena de supermercats amb una inversió superior als 20 milions d’euros via un contracte de lloguer, i posteriorment Caprabo haurà d’emprendre la inversió per instal·lar la tecnologia necessària per a la seva operativa.

Dels 24.000 metres quadrats de superfície, uns 18.000 estan a la planta baixa i 5.900 en una planta superior; la nau comptarà amb 43 molls de càrrega i serà un punt clau per al posterior embarcament de les mercaderies que el Grup Eroski serveix des de la Península a les Illes Balears, amb 1.200 camions-tràiler i contenidors cada any a través del Port de Barcelona.

La nova plataforma gestionarà de forma integral el producte fresc de la companyia que es ven als 330 supermercats de Caprabo, als quals es vol donar un millor servei, i allotjarà també la seu –actualment ubicada a les instal·lacions del carrer de les Ciències de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona)–, alhora que gestionarà el servei ‘online’ Capraboacasa.

Caprabo també compta amb una plataforma de distribució a Abrera (Barcelona) de 22.000 metres quadrats que gestionaran unes 6.000 referències quan estigui a ple rendiment, i les referències de baixa rotació que es venen als supermercats de Caprabo se serviran des del centre de Grup Eroski a Ciempozuelos (Madrid).

Transformació logística

Gandiaga ha destacat que la construcció de la plataforma s’integra dins del pla de competitivitat de Caprabo, enfocat al futur i a "la millora de l’eficiència i de la qualitat dels productes", i té com a pilars la transformació logística i l’oferiment d’un un millor servei als supermercats i clients.

Notícies relacionades

Lázaro ha agraït l’aposta de Caprabo per la ZAL, mentre que Martínez ha dit que projectes com a aquest són els que donen sentit a la zona d’activitats logístiques: "Volen fer de la ZAL la seva seu i el seu 'hub".

Finalment, Conesa ha posat en valor que la nova plataforma logística de Caprabo millorarà la seva cadena de valor, "i farà arribar els seus productes al consumidor el més ràpid i amb la qualitat més gran possibles".

Temes:

Caprabo