L'OCU afirma que la meitat dels olis d'oliva que es venen com a verge extra no ho són

Un estudi determina que 20 de les 41 principals marques d'aquest producte comercialitzen una gamma inferior

37656741 591

37656741 591 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha destapat que "la meitat dels olis no compleixen els requisits per ser considerats autèntic OOVE (oli d’oliva verge extra)". 

L’entitat ha analitzat 41 marques d’oli que es venen com a OOVE i ha determinat que "la meitat de les mostres analitzades no compleixen els requisits de la norma europea que regula la comercialització de l’oli per ser considerades oli d’oliva verge extra: són simplement oli d’oliva verge (OOV), una categoria inferior, més barata."

Aquest és el comparador d’olis preparat per l’OCU on es troben les marques que sí que són OOVE i les que no.

Notícies relacionades

Segons l’OCU, perquè "un oli pugui ser qualificat i venut com a verge extra ha de superar una prova sensorial, realitzada en un plafó acreditat i amb una metodologia específica que estableix el mateix reglament: aquesta valoració organolèptica, tan important com la resta de l’anàlisi, és indispensable per determinar si un oli és verge extra".

"Comprar el que no és"

"No estem parlant d’un problema de salut pública ni de seguretat alimentària, però sí que es tracta d’un frau en etiquetatge, ja que el consumidor creu que està comprant una cosa diferent de la que és", insisteix l’organització. De fet l’OOVE és entre 0,4 i 0,5 euros més car per litre que l’OOV.

Temes:

Consum