Ocupació

Un espanyol treballa un 26,1% més d'hores que un alemany

Els grecs són els europeus amb una jornada laboral més llarga, amb 2.058 hores a l'any

trabajador-autonomo

trabajador-autonomo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El mite que els habitants delspaïsos sud d’Europa treballen poques hores és estadísticament això: un mite. Així ho demostren les últimes dades de l’Institute for Management Development, recollides per l’Institut d’Estudis Econòmics, que constaten que qualsevol treballador dels injuriats 'PIGS' (Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya, en les seves sigles en anglès) fa més hores de jornada que un alemany, un danès, un holandès o un francès.

Els treballadors de Grècia són els europeus que més hores fan a l’any, concretament el 2017 van treballar un total de 2.058 hores. La diferència que separa la seva jornada amb la d’un alemany és de 711 hores, ja que els germànics dediquen 1.347 hores anuals a la seva professió. És a dir, un grec treballa el 52,8% més de temps que el seu veí del nord. 

Notícies relacionades

Els espanyols no en treballen tantes com els grecs, però sí més que els alemanys. Concretament, fan 1.699 hores anuals, un 26,1% més que els germànics, un 20,7% més que els danesos i un 13,1% més que els francesos. En canvi, a Espanya es treballen únicament 31 hores més a l’any que al Regne Unit. D’altra banda, els italians treballen més temps que els espanyols, 34 hores més.

No obstant, els europeus no són, ni de bon tros, els que més hores treballen a tot el món. El país amb les jornades més dilatades es troba a l’altre costat de l’Atlàntic: Mèxic. Allà, els seus habitants dediquen a l’àmbit laboral més de 2.200 hores anuals. A l’altra punta del globus, Malàisia, Tailàndia, l’Índia i Singapur també superen la barrera de les 2.200 hores a l’any. És a dir, les seves jornades laborals superen les 45 hores a la setmana. A la Xina treballen una mica menys, un total de 2.007 hores.

Temes:

Ocupació