Sector immobiliari

Colonial compra el 22% de Societé Foncière Lyonnaise

L'operació està valorada en uns 718 milions d'euros

Qatar, primer accionista de Colonial al doblar la seva participació fins al 20%

Pere Viñolas i Juan José Brugera, conseller delegat i president de Colonial.

Pere Viñolas i Juan José Brugera, conseller delegat i president de Colonial.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La companyia espanyola Inmobiliaria Colonial ha assolit un acord amb Qatar Holding i Dic Holding per adquirir el 22,2% del capital social de Societé Foncière Lyonnaise (SFL), que equival a un total de 10,3 milions d’accions. La compra d’aquestes accions de SFL permetrà a Colonial elevar la seva participació en la companyia, que considera estratègica, fins al 80,7%, segons ha comunicat la companyia espanyola a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Paral·lelament, QIA s’ha convertit en primer accionista de Colonial, la segona gran socimi cotitzada espanyola, al duplicar la seva participació en la companyia i situar-la en el 20%.

Es tracta d’una operació valorada en 718 milions d’euros que la socimi que dirigeix Pere Viñolas emmarca en la voluntat de simplificar accionarialment el grup i de reforçar la seva posició a SFL i a França, una empresa i un mercat que considera "estratègics". Colonial aborda aquesta transacció després d’haver culminat la fusió de la també socimi Axiare i mentre està immersa en plena estratègia de creixement.

En el cas de Qatar, el canvi li permet reforçar-se com a primer soci de la segona gran patrimonialista cotitzada del país, en línia amb l’aposta que altres grans fons internacionals estan realitzant pel sector immobiliari espanyol, sense deixar de tenir una participació, tot i que indirecta, a SFL. Colonial té una cartera d’oficines situada en els principals centres de negocis de Madrid, Barcelona i París, a més d’un lot de centres logístics espanyols heretats d’Axiare, que sumen un valor d’uns 11.000 milions d’euros. 

L’operació, que ha quedat pendent d’aprovació per part de la junta d’accionistes de Colonial, s’emprendrà en tres passos. Afronta el gruix dels 718 milions en els quals està estimada, en concret uns 515 milions d’euros, mitjançant una ampliació de capital i una entrega d’accions en autocartera, de manera que només abona en efectiu 203 milions. Colonial farà una ampliació de capital no dinerària per la qual emetrà 53,5 milions d’accions representatives del 10,5% del seu capital. La immobiliària donarà aquests nous títols a Qatar Holding a canvi del 15,34% del capital de SFL.

Posteriorment, Colonial bescanviarà accions pròpies en autocartera per un 0,86% més de la filial francesa i, finalment, comprarà a Qatar Holding el 5,99% restant de SFL, percentatge pel qual pagarà els 203 milions d’euros.

Notícies relacionades

Els fons de Qatar es convertiran així en primer soci de referència de Colonial, perquè fins ara ostentava el grup mexicà Finaccess, amb una participació del 18% en el capital de la immobiliària. No obstant, a més de perdre la posició de primer accionista, els mexicans veuran diluïda fins al 16% la seva participació a Colonial com a conseqüència de l’ampliació de capital.

A més de l’intercanvi d’accions, Qatar Hplding s’ha compromès a no vendre accions de Colonial en almenys sis mesos. Una vegada passat aquest període de 'lock-up', i en cas de voler vendre, no ho farà a un competidor durant almenys quatre anys.

Temes:

Colonial