Eleccions a la patronal

Garamendi oficialitza la seva candidatura per presidir la CEOE

L'actual número dos de la patronal espanyola i president de Cepyme és, de moment, l'únic postulant que ha fet el pas

garamendi

garamendi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Antonio Garamendi ha oficialitzat un secret de domini públic al món patronal: es presenta com a candidat a presidir la CEOE. Així ho ha avançat l’agència Efe i ho han confirmat fonts de l’organització d’empresaris a EL PERIÓDICO, que també han afirmat que, de moment, és l’únic candidat, que s’ha postulat oficialment per dirigir la principal patronal espanyola. 

Actualment, Garamendi ostenta el càrrec de vicepresident de la CEOE, alhora que presideix Cepyme des del novembre del 2014. També va ser fins al gener president de Confemetal, càrrec que va abandonar per la seva dificultat per compaginar-lo amb les seves altres responsabilitats. En les anteriors eleccions va ser rival de l’actual president, Juan Rosell, que a causa de la limitació d’acumular més de dos mandats no tornarà a presentar-se. Qui sí que té voluntat de fer-ho en les venidores és l’actual president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà

No obstant, el principal escull que s’erigeix al camí de Gay de Montellà per poder accedir a la cursa electoral per la presidència de la CEOE és el nombre mínim d’avals requerits. Per oficialitzar-se una candidatura és precís que presenti el recolzament escrit d’almenys 20 vocals que representin quatre organitzacions diferents. Segons ha pogut conèixer Europa Press, Garamendi compta amb el suport "unànime" de totes les organitzacions empresarials representades, per la qual cosa, possiblement, només hi hagi una única candidatura. La data límit per presentar candidatura venç el 20 de novembre.

Notícies relacionades

L’organització que més vots té, 83, és Cepyme. La catalana Foment del Treball i la madrilenya CEIM tenen 45 vots cadascuna, mentre que Unesa compta amb 30 vots; l’AEB, amb 25; la patronal valenciana, amb 21, i Confemetal disposa de 10 representants.

Garamendi, nascut el 1958 a Getxo (Biscaia), és llicenciat en Dret, empresari i exconseller de REE. Al llarg de la seva trajectòria professional ha ocupat diversos llocs, entre els quals el de conseller delegat de Bankoa, president del Grup Negocis, conseller de Babcock & Wilcox i de Tubs Reunits, president de la patronal de joves empresaris Ceaje, i vocal de la Cambra de la Propietat de Biscaia.