PATRONAL

Foment celebrarà eleccions el 5 de novembre

Joaquim Gay de Montellà no optarà a la reelecció

jgblanco34272973 barcelona  13 06 2016 carles puigdemont y gay de montell  en170612143604

jgblanco34272973 barcelona 13 06 2016 carles puigdemont y gay de montell en170612143604 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, proposarà a la Junta Directiva la convocatòria de l’assemblea electoral de l’entitat per al pròxim 5 de novembre. La Junta Directiva es reunirà el pròxim 1 d’octubre i, si accepta la proposta, podrà convocar les eleccions de Foment amb el mínim de 30 dies que preveuen els estatuts de l’entitat i abans que se celebrin les eleccions de la CEOE, previstes per al 21 de novembre.

En les eleccions del Foment s’elegeixen el president i la Junta Directiva, en dues votacions separades. Joaquim Gay de Montellà no optarà a la reelecció, ja que els estatuts de l’entitat limiten els mandats d’una mateixa presidència a dos de consecutius.

Gay de Montellà va ser nomenat president de Foment del Treball el 14 de març del 2011, quan la Junta Directiva el va votar per unanimitat per substituir Juan Rosell. Va tornar a ser elegit com a president de l’entitat el 4 de desembre de 2014, en què va ser l’única candidatura presentada.

Cens electoral

El cens electoral està integrat pels membres de l’Assemblea General amb dret a vot. Fins al sisè dia anterior a la reunió de l’Assemblea Electoral, els socis podran canviar els seus representants.

La mesa electoral aprovarà la llista provisional d’electors en la sessió constitutiva i la llista definitiva a l’haver transcorregut el termini que finalitza el sisè dia anterior a la reunió de l’Assemblea Electoral.

Es poden presentar candidatures a la presidència i a vocals de la Junta Directiva fins a 7 dies abans de la data de celebració de l’Assemblea Electoral.

Candidatures

Notícies relacionades

Les candidatures a la presidència han de ser presentades pel candidat a president i anar acompanyades de 40 suports de vocals de l’Assemblea, com a mínim.

Les candidatures a vocals de la Junta Directiva han de ser presentades pel candidat amb el suport, com a mínim, d’un altre vocal de l’Assemblea. S’anul·laran tots els suports a més d’una candidatura a la Presidència o a més d’una candidatura a vocal de la Junta Directiva. Els candidats hauran de ser membres d’entitats associades a Foment i hauran d’acreditar la vigència i el compliment dels requisits d’associació.