INDÚSTRIA 4.0

La Industrial Week 2018 de Fira preveu aplegar 21.000 visitants

Les fires professionals d'internet en les coses, impressió 3D i tecnologia aplicada a la salut se celebraran del 16 al 18 d'octubre

fira

fira

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Torna la Industrial Week de Fira de Barcelona, un període en què la institució firal ajunta alguns dels seus esdeveniments sobre tecnologia aplicada a la indústria. Aquest any se celebrarà del 16 al 18 d’octubre, i unirà els salons d’internet de les coses–IoT Solutions World Congress–, impressió 3D –In(3D)ustry– i tecnologia aplicada al sector de la salut –Healthio–.

"Durant tres dies a Barcelona es presentaran totes les innovacions en el món de la salut, la fabricació additiva i internet de les coses", ha destacat en la presentació de la cita el president de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga. Els tres salons ocuparan una superfície de 33.000 metres quadrats tant a Montjuïc –In(3D)ustry i Healthio– com a la Gran Via. En total, hi haurà més de 550 expositors directes.

L’esdeveniment de més magnitud és el dedicat a internet de les coses, una cita que, segons Serrallonga, s’ha convertit en "referent mundial". En la seva quarta edició, reunirà 341 expositors i preveu 14.000 assistents, el 60% dels quals internacionals. Les grans empreses del sector com araHuawei, Google Cloud i Microsoft hi seran presents. Si l’any passat va incorporar el ‘blockchain’ com un dels pilars de les noves tendències, aquest any el saló afegeix la intel·ligència artificial al seu focus.

Quant a l’In(3D)ustry, aquesta cita potenciarà en la seva tercera edició el seu rol d’altaveu de les aplicacions industrials al món de la fabricació additiva i aquest any incorporarà àmbits com ara la robòtica, els transformadors de plàstic, els motllos i matrius, i els nous materials.

Notícies relacionades

Healthio, mentrestant, neix com a saló propi: 115 expositors com ara l’hospital Clínic, el de la Vall d’Hebron, el Germans Trias i l’Institut Guttmann, entre d’altres.

Fira, a més, ha arribat a un acord amb el Consorci de la Zona Franca, que serà l’encarregat d’organitzar unes jornades que, sota el títol ‘Inspiring the industrial future’, comptarà amb activitats i conferències per avortar l’impacte de la indústria 4.0.