A Palma

Multes de fins a 31.500 euros als controladors aeris per la vaga del 2010

La Fiscalia promet retirar l'acusació contra set dels acusats, si els 73 restants accepten una sanció per abandonament del lloc de treball

GRAF2155. PALMA, 08/10/2018.- Audiencia Provincial de Palma, Empieza en Palma el juicio a los controladores aéreos de Baleares por la huelga del año 2010. Imagen del banquillo de los acusados. EFE / LLITERES

GRAF2155. PALMA, 08/10/2018.- Audiencia Provincial de Palma, Empieza en Palma el juicio a los controladores aéreos de Baleares por la huelga del año 2010. Imagen del banquillo de los acusados. EFE / LLITERES / LLITERES (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia retirarà l’acusació als set controladors aeris que no havien arribat a un acord en el cas que investiga el caos aeri del pont de la Constitució de l’any 2010 si la resta d’acusats, un total de 73 efectius, accepten la multa per abandonament del servei. D’aquesta manera, s’acabaria arribant a un acord global entre les parts, ja que aquests set acusats disposarien de justificació jurídicament vàlida per haver abandonat el lloc, la qual cosa els eximiria de ser jutjats.

Així ha recordat aquest dilluns, dia en què ha començat el judici per aquests fets. En aquesta jornada, un total de 18 acusats ja han acceptat haver comès el delicte d’abandonament del lloc de treball. En concret, 17 hauran de pagar una multa de 15.000 euros cada un i un altre acusat més, amb càrrec sindical, haurà de pagar una multa de 31.500 euros. La quantia més gran ve justificada perquè, a més, se li ha imputat un delicte de cooperador necessari. També se li ha imposat una pena de suspensió d’aquest tipus d’ocupació durant cinc mesos.

Notícies relacionades

Durant aquesta setmana aniran declarant la resta d’acusats, per la qual cosa s’espera que dijous, el president del tribunal, Jaime Tártalo, pugui donar el judici vist per a sentència en el cas que tots els acusats acceptin el pacte de conformitat.

El portaveu de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), Daniel Zamit, ha assegurat a les portes de l’Audiència que assumir "l’abandonament de servei és una solució amarga" perquè consideren que no van tenir "la culpa" de l’ocorregut. També ha celebrat que la Fiscalia hagi retirat el delicte de sedició i només hagi mantingut el d’abandonament de lloc de treball. "Estem en una situació millor que la d’aquest matí", ha dit.