el 2019

100.000 treballadors s'acolliran a les formacions subvencionades de la Generalitat

Així ho ha anunciat el conseller de Treball, Chakir el Homrani, que xifra en un increment del 10% el número de beneficiats respecte al curs anterior

formacion

formacion

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La Generalitat preveu que el pròxim 2019 al voltant de 100.000 treballadors s’acullin a un programa de formació subvencionada per reciclar-se i millorar les seves aptituds per encarar els nous reptes del mercat laboral. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Treball, Chakir el Homrani, que ha xifrat en un total de 35 milions d’euros els destinats a aquesta partida. Una xifra que per a la planificació de l’any 2020 podria ascendir a 185 milions d’euros, a l’integrar noves competències.

La formació contínua dels treballadors en actiu es finança a través de les cotitzacions de tots els afiliats a la Seguretat Social i a Catalunya es dissenya partint delConsorci per a la Formació Continuada. Aquest dilluns s’ha reunit aquest òrgan, format per Govern, sindicats i patronals, entre altres actors socials, i ha tancat les línies mestres per al curs que ve, en què es prestarà formació, segons els càlculs del departament de Treball, al 10% més de treballadors que en l’anterior. Unes 100.000 persones, entre les que s’estima que el 70% provinguin de pimes i el 30% restants de grans empreses.

“Una bona formació i qualificació professional a l’esquena ara mateix és la millor garantia per fer front als canvis al mercat de treball i per ajudar en els canvis en el teixit productiu del nostre país”, ha valorat el conseller. Partint d’això, el catàleg de cursos de formació s’haactualitzat “el 100%” partint de les demandes dels actors participants, segons ha afirmat la directora Consorci, Ariadna Rectoret, prioritzant la formació transversal sobre la sectorial. Rectoret també ha declarat que, dels 35 milions pressupostats, han rebut demandes de formació per a l’any vinent per valor de 85 milions.

Pressupost i competències en amplicació

Notícies relacionades

Actualment Govern i Generalitat estan negociant el traspàs de les competències en matèria de formació bonificada, l’altre pilar de les polítiques d’ocupació destinades als treballadors en actiu. Aquesta es basa a oferir bonificacions fiscals a les empreses que imparteixin formació homologada als empleats.

Fonts del departament de Treball han xifrat en uns 300 milions d’euros els que es recapten anualment a Catalunya per a aquesta matèria, dels quals150 milions s’haurien d’invertir en Catalunya. No obstant, aquestes mateixes fonts han afirmat que el Govern incompleix actualment aquesta obligació i únicament en destina 100 milions d’euros. Partint d’aquests càlculs, Treball preveu planificar l’estratègia de formació subvencionada per a l’any 2020 sobre un pressupost de “prop de 200 milions d’euros”.