Treball

Treball anuncia l'ampliació de jornada de més de 6.000 treballadors

La ministra Magdalena Valerio ha explicat els primers resultats en matèria de parcialitat del Pla Director per un Treball Digne

GRAF8734. MADRID, 03/10/2018.- La ministra de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Magdalena Valerio, durante su comparecencia en el Senado para informar de las líneas generales de actuación de su departamento en pleno debate sobre el futuro de las pensiones y la reforma del mercado laboral. EFE/ J.J.Guillen

GRAF8734. MADRID, 03/10/2018.- La ministra de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Magdalena Valerio, durante su comparecencia en el Senado para informar de las líneas generales de actuación de su departamento en pleno debate sobre el futuro de las pensiones y la reforma del mercado laboral. EFE/ J.J.Guillen / J.J.Guillen (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha anunciat aquest dimecres els primers resultats del Pla Director per un Treball Digne en matèria de parcialitat i ha xifrat en un total de 6.292 els treballadors amb contractes a mitja jornada que, després de la intervenció coordinada del ministeri i la Inspecció de Treball, els seus ocupadors els han allargat la jornada.

Durant la seva compareixença a la comissió de Treball al Senat, la ministra ha assegurat que aquests treballadors representen el 12,5% dels detectats per la inspecció de treball i de la Seguretat Social, dins del pla de lluita contra la parcialitat abusiva. En el cas de la temporalitat fraudulenta, la ministra ha recordat que ja s’han transformat 46.554 contractes temporals fraudulents, un 57,8% dels detectats.

Així, ha tret pit dels efectes del pla, que es va posar en marxa un cop va arribar a la cartera de Treball i ha destacat que a l’agost s’han fet 153.921 contractes indefinits (un 33,4% més que fa un any) i el setembre, 232.768 (un 20,8% més), marcant les dues dades màximes històriques per a aquests mateixos períodes.

A més, ha dit la ministra, entre l’agost i el setembre s’han convertit en indefinits 147.701 contractes temporals –xifra només superada en el 2006–, després de la conversió l’agost de 67.161 contractes en indefinits (un 49,2% més) i el setembre, de 80.500 contractes (un 37,5% més).

Segona fase ja en marxa

La segona fase del pla de xoc consistirà a visitar les empreses que no han regularitzat la situació dels seus treballadors, “i això contribuirà a millorar els resultats", ha assegurat la ministra, que preveu fer una segona avaluació del pla al gener.

Valerio ha explicat als senadors que el Pla Director per un Treball Digne, que consta de 55 mesures operatives i 20 d’organitzatives, intenta corregir els incompliments en matèria laboral derivats de l’externalització d’activitats, protegint a més els drets fonamentals i la igualtat.

Reivindica el Pacte de Toledo

Notícies relacionades

"El compromís del Govern amb el manteniment del poder adquisitiu és infrangible", ha afirmat en relació amb la reforma del sistema de pensions i a la vinculació dels seus increments a l’IPC. "S’ha d’incidir en mesures pel costat dels ingressos i no de les despeses", ha comentat la ministra referent a aquesta qüestió.

Valerio ha reivindicat contundentment l’acord assolit fa unes setmanes, un posicionament que difereix un mica de del que ha expressat aquest dimarts la seva companya de Govern, la ministra d’Economia, Nadia Calviño. La titular d’Economia va declarar a la sortida d’una reunió a Brussel·les que, en matèria de pensions, no es pot atendre un únic paràmetre, com és l’IPC.

Temes:

Ocupació