Ocupació

Treball anuncia la regularització de 46.554 treballadors temporals a indefinits

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha donat a conèixer els primers resultats del Pla Director per un Treball Digne

GRAF7049. MADRID, 20/09/2018.- La ministra de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Magdalena Valerio, durante su discurso en un desayuno informativo organizado por el Nueva Economía Fórum. EFE/Mariscal

GRAF7049. MADRID, 20/09/2018.- La ministra de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social, Magdalena Valerio, durante su discurso en un desayuno informativo organizado por el Nueva Economía Fórum. EFE/Mariscal / MARISCAL (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Pla Director per un Treball Digne està donant els seus primers fruits. Un total de 46.550 treballadors que estaven amb contractes temporals injustificats han passat a tenir un contracte de durada indefinida. Així ho ha anunciat la ministra de Treball Magdalena Valerio en un acte a Nueva Economía Fórum.

Valerio ha fet referència al’enviament massiu de cartes des del Ministeri de Treball, en què s’anunciava la visita de la Inspecció de Treball, en un total de 81.000 empreses on s’havien detectat irregularitats en les formes de contractació. Les primeres de les esmentades actuacions publicitades pel ministeri han sigut en matèria de temporalitat, amb l’anunci de la conversió de 46.554 treballadors dels 80.529 empleats amb contractes temporals detectats. Una convertibilitat del 57,8%.

“Pot ser una gota d’aigua a l’oceà de la precaritat laboral, però dona idea del compromís del Govern i de la seva voluntat de canviar les coses”, ha afirmat la ministra Valerio sobre això durant l’acte.

La correcció de les jornades parcials no justificades era l’altre eix de l’actuació coordinada entre el Ministeri de Treball i la Inspecció, tot i que fonts del primer no han pogut concretar xifres, ni dates de quan es donaran a conèixer els avanços.  

Sense data per al Plan Prepara

Una altra de les actuacions que la ministra ha volgut ressaltar durant la seva intervenció ha sigut la recuperació per la via del reial decret del conegut com a Programa d’Activació per a l’Ocupació (PAE). Aquest és projecte de subsidis per a aturats de llarga durada va vèncer el passat 30 d’abril, amb el PP en el Govern, i no va ser renovat. L’actual Govern va estimar que la seva reactivació ha implicat la tornada al subsidi de prop de 42.000 persones, la majoria dones.

Notícies relacionades

No obstant, un altre dels subsidis per a aturats de llarga durada que va anunciar la ministra Valerio al poc d’assumir la cartera de Treball va ser el Plan Prepara. Aquest programa també va vèncer durant el mandat del PP i, de moment, l’actual executiu no disposa d’un calendari sobre quan tornarà a reactivar-se, segons reconeixen fonts de Treball. Tampoc han realitzat una prospecció sobre el nombre de persones que podrien tornar a beneficiar-s’hi, ni del pressupost necessitat per a això.

Aquestes fonts insisteixen que la recuperació del Plan Prepara s’emmarca en les negociacions a les taules del diàleg social, amb patronals i sindicats, i a la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Socials, amb les comunitats autònomes.

Temes:

Ocupació