MESURES

El Govern estudia un conveni especial per a persones grans amb carències de cotització per la crisi

El desenvolupament d'aquest conveni encara està en una fase molt inicial, avisa el Ministeri

undefined44281423 valerio180719152108

undefined44281423 valerio180719152108 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha assenyalat aquest dimecres al Senat que el Govern està estudiant la possibilitatd’implantar  un conveni especial per a les persones de més edat que tenen "importants carències" en la cotització provocades pels anys de la crisi.

Així, l’objectiu seria el de cobrir llacunes de cotització per a treballadors que durant la crisi econòmica o bé van estar a l’atur durant molt de temps o bé van tenir contractes molt precaris per hores. No obstant, el desenvolupament d’aquest conveni encara està en una fase molt inicial.

De fet, des del Ministeri s’ha assegurat que encara no hi ha res concret i que aquesta iniciativa encara està "molt oberta". Aquest conveni permetria així que els treballadors cotitzin per aquestes llacunes de cotització que van patir durant la crisi.

D’altra banda, en matèria de Seguretat Social, Valerio també ha assegurat que l’increment d’ingressos per a la solvència financera del sistema és "imprescindible", i per això ha indicat que es buscaran alternatives en el marc del Pacte de Toledo i el diàleg social perquè el finançament de les prestacions contributives es realitzi bàsicament amb cotitzacions socials, "obrint la porta que es contemplin altres fonts alternatives via Pressupostos".

Notícies relacionades

En aquesta línia, ha afirmat que aquesta apel·lació a ingressos tributaris és un debat que està obert a la taula del diàleg social i en el Pacte de Toledo, que espera que les recomanacions aportin llum, però que en qualsevol cas el Govern "n’assumirà la responsabilitat".

Així mateix, ha assegurat que els ministeris d’Economia i Hisenda també estan treballant en aquesta línia i a veure quines possibilitats de modificació del règim fiscal i tributari existeixen per poder ajudar el finançament en general de totes les despeses de l’Estat, però també contribuir al manteniment sistema públic de pensions.