Aniversari 1-O

Bonet: "És evident que el procés està perjudicant l'economia catalana"

El president de Freixenet i la Cambra de Comerç creu que es pot revertir la situació però que cal canviar la direcció

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya.

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya. / EFE / Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya, José Luis Bonet, s’ha mostrar aquest dilluns preocupat per la situació que viu Catalunya i ha alertat sobre els efectes del procés en l’economia. "És evident que el procés està perjudicant l’economia catalana i la societat catalana, però s’ha de fer l’esforç per recuperar una situació que és reversible", ha aconsellat.

Bonet ha fet aquestes declaracions a la sortida d’un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economia Fórum amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en què, a més, ha emfatitzat la importància econòmica de la ciutat de Barcelona. "La potència de Barcelona és extraordinària, pot anar per bon camí però s’ha de canviar la manera d’anar per millorar les coses", ha dit.

Notícies relacionades

D’altra banda, el president de la Cambra de Comerç d’Espanya ha fet referència a un estudi desenvolupat per aquesta institució, segons el qual Catalunya era una potència econòmica líder, fins a l’octubre de l’any 2017, coincidint amb el referèndum d’independència, quan va passar a ser l’última fins a l’entrada en funcionament de l’article 155 de la Constitució espanyola. "L’economia catalana s’està deteriorant a poc a poc", ha afegit.

No obstant, Bonet ha reconegut que sí que hi està havent un creixement en l’economia catalana, tot i que no és un creixement de líder, sinó "dins del pilot". Preguntat sobre actuacions com la d’aquest dilluns, amb la paralització del transport i els seus efectes sobre el comerç i el turisme, Bonet ha respost que és evident que "si no es millora la situació de la societat, el mal serà més gran". "Això perjudica les expectatives de tothom, tant internes com externes, per tant, s’hauria d’evitar, i crec que el camí és buscar una situació de progrés per a tothom perquè el marc constitucional és l’únic possible", ha conclòs.