Bonet insta Torra que no menyspreï l'oferta de Sánchez

El president de la Cambra de Comerç d'Espanya assegura que Catalunya està "perdent oportunitats" per la seva situació política

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya.

José Luis Bonet, president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya. / EFE / Pedro Puente Hoyos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Freixenet i de la Cambra de Comerç d’Espanya, Josep Lluís Bonet, ha assegurat aquest dimecres que, tot i que l’actual situació política a Catalunya "no és una catàstrofe econòmica", sí que "estem perdent oportunitats", mentre ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, diàleg amb el Govern central.

En una entrevista a Antena 3, Bonet ha instat Torra que no menyspreï l’oferta de més autogovern realitzada per Pedro Sánchez, mentre s’ha posicionat en contra d’un referèndum d’autodeterminació i ha apostat per "diàleg per millorar, però no per trencar".

Per al president del cava més exportat del món no té sentit l’aturada de país" que propugnen alguns sectors independentistes a Catalunya: "Em sembla absurd (...) s’ha de procurar que (el país) vagi bé i no parar-lo".

Notícies relacionades

Ha recordat que, segons les enquestes, la situació política a Catalunya influeix en la situació empresarial i econòmica i que, en el futur, els empresaris preveuen una situació d’estat autonòmic i no d’independència.

Malgrat que el seu mandat al capdavant de la Cambra de Comerç d’Espanya acaba a finals d’aquest any, Bonet ha confiat a poder continuar quatre anys més en aquest projecte "tan important per al país", mentre ha defensat la independència política de les cambres, que són "un element fonamental i necessari al servei de les empreses i la societat".