CONSTRUCCIÓ

OHL es desploma en borsa després de presentar resultats

La constructora va registrar unes pèrdues de 843 milions en el primer semestre

ohl

ohl

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

OHL s’ha desplomat més d’un 20% en borsa a mitja sessió de la jornada d’aquest dijous, cosa que ha fet més profundes les caigudes del voltant del 15% amb què la constructora va arrencar la cotització després que la vigília presentés els comptes semestrals, en què va reportar pèrdues de 843 milions d’euros.

A les 11.45 hores, els títols de la companyia participada pel grup Villar Mir s’intercanviaven a 2,033 euros per acció, per això perdien un 20,83%.

No obstant, durant les primeres hores de negociació, les accions d’OHL van arribar a perdre la cota dels 2 euros, ja que havien marcat un mínim d’1,980 euros, preu que suposa una caiguda del 22,5%, en comparació al de 2,5680, que va tancar la jornada borsària la vigília.

La constructora, que presideix Juan Villar Mir, va presentar després del tancament del mercat de dimecres els seus comptes semestrals, que presenten un pèrdua de 843 milions d’euros, uns números vermells que multipliquen els d’un any abans i que són conseqüència d’un impacte comptable de 550 milions derivada de la venda del seu negoci de concessions.

No obstant, en el pla operatiu, OHL va reportar una caiguda del 9% de les seves vendes entre els mesos de gener i juny passats, fins als 1.445 milions d’euros, per la disminució de l’activitat constructora, mentre que el benefici brut d’explotació (ebitda) es va situar en un import negatiu de 113,2 milions, llastat pel cost del’ERO  i els 'legacy'. A més, la firma va presentar marges negatius.

El grup, que ja va tancar en pèrdues els dos últims exercicis, va manifestar, però, la seva confiança a revertir aquesta situació operativa en la segona meitat de l’any, gràcies als nous contractes de construcció aconseguits i donada la confiança de la companyia que comencin a donar resultats els ajustos de costos empresos.

Notícies relacionades

OHL manté els objectius que es va fixar en el pla de negoci presentat el mes de maig passat, en què va dibuixar dos anys més d’ajustos i reducció de costos, i la seva estratègia de rellançar-se com a simple empresa constructora a fi de tornar a guanyar diners en l’horitzó del 2020.

Per impulsar aquest pla ha reforçat la cúpula directiva amb el nomenament de dos nous directors generals, designació que succeeix la recent reestructuració del consell i la del nou conseller delegat, José Antonio Fernández Gallar, al juny.

Temes:

OHL