Energia

L'OPEP ajorna un possible augment de producció de cru

Els membres de l'organització i els seus socis externs no adoptaran cap decisió fins al 3 de desembre

zentauroepp45160861 opep180923180551

zentauroepp45160861 opep180923180551 / Anis Belghoul

1
Es llegeix en minuts

El comitè ministerial del’OPEP  ampliada (els membres del’Organització de Països Exportadors de Petroli i els seus socis) ha acordat avui ajornar fins a la reunió del 3 de desembre a Viena la decisió sobre un possible augment de la producció.

El titular saudita d’Energia, Jaled al-Falah, va comunicar aquesta decisió del comitè ministerial, reunit a Alger, i va precisar que es “treballa per arribar a un nivell de producció equivalent al 100% de compromís”.

“Hi ha hagut un retrocés en els mesos de juliol i agost, però creiem que al setembre i l’octubre estarem pròxims al 100% i així el mercat equilibrarà de forma aproximada l’oferta i la demanda”, va afirmar.

Notícies relacionades

La desena reunió del comitè ministerial conjunt de seguiment de l’acord de reducció de la producció petroliera dels països OPEP i No OPEP d’avui a Alger tenia l’objectiu estratègic de mantenir l’escalada dels preus del cru, marcada pels efectes negatius que es preveu que tindran les sancions de Washington a Teheran.

La reunió, que amb prou feines va durar unes hores, pretenia així mateix establir vies per garantir la continuïtat de les inversions en el sector i el nivell de l’oferta, en vista d’una demanda propensa a augmentar.

Temes:

OPEP Petroli