TRANSPORT

Ryanair cobrarà l'equipatge de mà a partir del novembre

A partir del novembre els passatgers hauran de pagar per portar maletes de mà de la mida habitual, que fins ara eren gratuïtes

ryanair / periodico

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Es va acabar viatjar amb la clàssica maleta tipus d’equipatge de màsense pagar, almenys en l’aerolínia líder a Europa. Ryanair ha anunciat aquest dijous que acaba amb l’habitual política que apliquen totes les aerolínies de permetre viatjar amb una maleta de mesures 55x40x20, i només permetrà viatjar amb un equipatge petit –tipus bossa– de forma gratuïta.

La ‘low cost’ irlandesa va canviar fa ara només un any la seva política d’equipatge, i ja baixava al celler les maletes de mà dels viatgers que no havien pagat un suplement. Tot i que no les portessin a la cabina, les maletes es recollien a l’aeroport de destinació de forma gratuïta. 

Ara, l’empresa irlandesa ha anunciat que a partir de l’1 de novembre tots els passatgers hauran de pagar també per viatjar amb la maleta de mà de mesures clàssiques, ja sigui a la cabina o a la bodega. En aquest cas, la companyia introdueix una nova tarifa per facturar maletes de fins a 10 quilograms, el cost de les quals serà de 8 euros per embalum. Les maletes s’hauran de facturar abans de passar els controls de seguretat. Si l’usuari no ha facturat la maleta i arriba a la porta d’embarcament, haurà d’abonar 25 euros i la maleta serà baixada a la bodega.

Mentrestant, els usuaris que vulguin viatjar amb la maleta de mà habitual a la cabina hauran de pagar el servei de Priority en el moment de fer la reserva. Només en aquest cas podran pujar la maleta de 55x40x20 a la nau com fins ara. El cost del priority és de 6 euros per bitllet en el moment de fer la reserva.

Si l’usuari no vol pagar per l’equipatge de mà, podrà viatjar encara amb un embalum petit. En aquest cas, les noves mesures de la maleta són 40x20x25 centímetres.

Notícies relacionades

Segons Ryanair, aquesta nova política d’equipatge s’aplicarà per “reduir els retards”. La companyia assegura que el 60% dels viatgers no es veuran afectats, ja que un 30% ja adquireix Priority i un altre 30% viatja sense maleta.

La firma, a més, ha assegurat en una nota que “no espera guanyar més diners” amb aquesta mesura.

Temes:

Ryanair