ADQUISICIÓ

Pepsico compra SodaStream per 3.200 milions de dòlars

La israeliana SodaStream, que s'oferia com un producte casolà, més saludable i alternatiu a les marques comercials passarà a formar part del grup Pepsico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La multinacional de begudes nord-americana Pepsico Inc. ha anunciat aquest dilluns que adquirirà la israeliana SodaStream, que produeix un aparell per fer begudes gasoses casolanes, per 3.200 milions de dòlars, segons ha informat l’empresa en un comunicat a primera hora.

Pepsico ha arribat a un acord per comprar totes les accions de SodaStream a un valor de 144 dòlars per acció en efectiu, "la qual cosa suposa una prima del 32% sobre el preu mitjà ponderat per volum de 30 dies", assenyala l’empresa.

Trajectòria saludable

El director general de SodaStream, Daniel Birnbaum, ha considerat que l’acord de compra "marca una fita important en la trajectòria" de la companyia israeliana" que demostra la seva "validesa" per oferir "begudes saludables, convenients i ecològiques per als consumidors de tot el món", i també ha expressat la seva satisfacció per obtenir accés "a les àmplies capacitats i recursos" de la corporació multinacional.

"Aquestes són bones notícies per als nostres consumidors, empleats i socis minoristes de tot el món", va agregar Birnbaum.

Unanimitat en la firma

L’adquisició ha sigut aprovada per unanimitat pels consells d’administració de les dues companyies i la transacció final ara està subjecta al vot dels accionistes de SodaStream, així com a certes qüestions de regulació, amb la qual cosa s’espera que l’operació es tanqui definitivament a començaments del 2019.

Notícies relacionades

SodaStream, que s’oferia com un producte alternatiu a la Coca Cola i la Pepsicola, casolà i més saludable, va ser durant anys centre de les crítiques de la campanya propalestina per al boicot a Israel, ja que la seva fàbrica principal es trobava a la colònia jueva de Maalé Adumim, en territori palestí ocupat.

En el 2015, després d’una forta campanya del moviment de Boicot, Desinversió i Sancions (BDS), que va afectar també l’actriu Scarlett Johansson que va protagonitzar anuncis de SodaStream, aquesta va traslladar el seu centre d’operacions a unes noves instal·lacions en un parc industrial ubicat en el desert del Néguev, al costat de la ciutat beduïna israeliana de Rahat, i va deixar de produir en territori ocupat.