reaccions

Els bancs rebutgen frontalment un impost

Les entitats temen que una taxa afecti la seva rendibilitat i cotització

fsendra38189957 madrid 26 04 2017 economia  presentacion de resultados del p170426124349

fsendra38189957 madrid 26 04 2017 economia presentacion de resultados del p170426124349 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
P. A / M. J. B

La banca ha aprofitat la presentació de resultats semestrals d’aquesta setmana per mostrar la seva oposició frontal al’impost  a la banca que prepara el Govern. En un moment en què la seva rendibilitat està sota pressió pelstipus d’interès en mínims històrics, la taxa pot ser un cop dur per al seu benefici, la seva cotització i la remuneració que ofereix als accionistes.

El que ha anat més lluny ha sigut el Santander, que ha advertit que l’impost el podria portar a “replantejar-se la seva estructura legal” si l’Executiu prova d’obligar-lo a tributar pelsdividends  de les seves filials, pels que ja paga als països d’origen.

El BBVA, que fa unes setmanes va alertar que la mesura podria reduir i encarir el crèdit, ha sigut més prudent i s’ha limitat a reclamar que la fiscalitat no “penalitzi” el creixement i la creació d’ocupació.

Notícies relacionades

CaixaBank també ha defensat que “no és el moment i no és bona idea”, si bé ha negat la possibilitat de plantejar-se canvis com els que va esbossar el Santander: “No tenim cap intenció d’alterar l’estructura del nostre grup, no veig cap motiu pel qual ho hàgim de fer”.

El Sabadell també ha demanat al Govern que “no fiqui més pressió al sector”, ja que només l’anunci de la taxa ha castigat la cotització de la banca en borsa. Bankia, d’altra banda, ha alertat que l’aprovació de l’impost dificultaria la privatització de l’entitat, i per tant la recuperació dels ajuts públics injectats en l’entitat. “Quina sigui la taxa fiscal de Bankia en el futur és rellevant i afecta al preu de les accions”, ha advertit.