salaris

El Govern no retornarà aquest any el 10% de la paga extra del 2013

Puigneró afirma que la llei d'estabilitat impedeix complir el compromís amb els funcionaris

44279671 601

44279671 601 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El Govern no retornarà el 10% de la paga extra del 2013 alstreballadors públics de la Generalitat aquest any, una xifra que representa uns 50 milions d’euros i que s’havia acordat en l’última taula general de la Funció Pública celebrada fa un any, i tampoc ha presentat un calendari de recuperació en la seva totalitat de les pagues extres del 2013 i el 2014.

Notícies relacionades

Així ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, després de presidir aquesta taula, en la qual està representada la Generalitat i els sindicats majoritaris de la funció pública UGT i CCOO de Catalunya i l’IAC, i que ha acabat sense acord.

El conseller ha justificat que no ho faran perquè han de complir l’actual regla de despesa de l’Estat, que deriva de la llei d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera aprovada el 2012. Alhora, ha demanat a l’Executiu central que flexibilitzi aquesta norma per poder fer efectiu el pagament com abans millor, per la qual cosa ha indicat que es reunirà a partir del setembre amb la seva homòloga en el Govern espanyol, Meritxell Batet, i amb el Ministeri d’Hisenda per negociar-ho.