litigi internacional

Fujifilm demanda Xerox per 860 milions després de la fusió fallida

zentauroepp41858406 photographers take pictures of fujifilm holdings  chief exec180131183740

zentauroepp41858406 photographers take pictures of fujifilm holdings chief exec180131183740 / KIM KYUNG-HOON

1
Es llegeix en minuts

Fujifilm ha demandatXerox  per 1.000 milions de dòlars (860 milions d’euros) i l’ha acusat d’haver-se deixat pressionar pels inversors Carl Icahn i Darwin Deason per avortar la fusió proposada, valorada en més de 6.000 milions de dòlars (5.255 milions d’euros). L’empresa demandant ha acusat Xerox de tenir “una conducta intencional i atroç” en suspendre la fusió, just després que l’empresa de fotocopiadores arribés a un acord amb aquests dos inversors per cedir el control de la companyia a una nova administració, segons es detalla en la denúncia presentada aquest dilluns davant del Tribunal de Districte de Manhattan, als Estats Units.

Notícies relacionades

Fujifilm també cerca que Xerox reconegui que li deu 183 milions de dòlars (157 milions d’euros) de despeses administratives per suspendre aquesta fusió. Totes dues empreses havien acordat al gener una complexa transacció que hauria fusionat Xerox en la 'joint venture' asiàtica Fuji Xerox, i això atorgava a Fujifilm el 50,1% del capital social de Xerox.

Icahn, un activista inversor, junt amb Deason, un dels principals accionistes de Xerox, van afirmar que el tracte infravalorava la companyia de fotocopiadores. Deason fins i tot va acusar l’exconseller delegat Jeff Jacobson d’haver tancat aquest tracte per conservar la feina. Com a part d’un acord amb Icahn i Deason, Jacobson va acabar abandonant la companyia.