compra del 51% del capital

CaixaBank torna a tenir el 100% de Servihabitat

L'entitat pagarà 176 milions d'euros pel control total de la firma immobiliària

servihabitat

servihabitat

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

CaixaBank ha arribat a un acord amb la societat SH Findel, controlada pel fons nord-americà TPG, per comprar el 51% del capital social de Servihabitat per 176 milions d’euros, i això li permetrà recuperar el 100% de la firma immobiliària. CaixaBank calcula que la recompra del 51% de Servihabitat tindrà un impacte negatiu d’uns 200 milions d’euros en el compte de resultats del 2018, així com una reducció de 15 punts bàsics (0,15 %) en la ràtio de capital de nivell 1 d’ordinari (CET1 'fully loaded'). En els pròxims anys, no obstant, espera que generi un impacte positiu d’aproximadament 45 milions d’euros anuals, segons ha informat el banc a la CNMV, el regulador borsari. L’octubre del 2013, CaixaBank va formalitzar la venda del 51% de Servihabitat al grup TPG, una operació que li va generar una plusvàlua bruta d’uns 255 milions.

Notícies relacionades

La companyia va formalitzar vendes per valor de 1.300 milions d’euros entre gener i setembre de l’any passat i tenia una cartera d’actius sota gestió pròxima a les 215.000 unitats. 

Amb aquesta operació, que està subjecta a l’aprovació de les autoritats de competència, l’entitat espanyola recuperarà el control d’aquesta companyia, que gestiona els seus actius immobiliaris, fet que li permetrà actuar amb "una flexibilitat més gran i eficiència" en l’administració i comercialització d’aquests actius, així com "una reducció dels seus costos". Servihabitat és una de les principals firmes de prestació de serveis per a la gestió integral de carteres de crèdit hipotecari i promotor, així com d’actius immobiliaris, amb més de 25 anys d’experiència al sector.