Negociació col·lectiva

Els treballadors de les autopistes d'Abertis ratifiquen un nou conveni

El 64% dels treballadors que han participat en les votacions per decidir sobre les condicions del nou conveni col·lectiu les han acceptat

L'aprovació de les condicions del preacord, pendent de ratificació, suposa la desconvocatòria definitiva de les aturades convocades per al mes de juny

abertis

abertis

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El 64% dels treballadors de la plantilla de les autopistes gestionades per Abertis han votat a favor del preacord sobre el nou conveni col·lectiu que imperarà fins al pròxim 31 de desembre del 2019. La ratificació per part dels treballadors del pacte negociat per CCOO, el sindicat majoritari, comporta la desconvocatòria definitiva de les aturades parcials convocades durant el mes de juny.

Els representants dels treballadors de CCOO i USOC, sindicat amb un pes minoritari dins de la plantilla de 1.700 assalariats, van convocar a començaments de maig aturades parcials durant aquest mes i el següent, com a mesura de pressió a l’empresa per desembussar les negociacions per a un nou conveni col·lectiu d’empresa.

USOC es va despenjar finalment del preacord acordat entre Abertis i CCOO al considerar-lo "insuficient", segons van valorar a aquest mitjà després del pacte fonts del sindicat.

Increments salarials i millor conciliació familiar

Les condicions contemplades en el preacord contemplen una durada de conveni de tres anys, amb una clàusula d’ocupació, és a dir, que l’empresa es compromet a no realitzar retallades de personal. També inclou increments salarials de l’1,3% i una bonificació de 600 euros per al 2017, una actualització a nivells de l’IPC per als anys 2018 i 2019 i una revalorització al 95% de l’IPC el 2020, compensada amb complements salarials.

Notícies relacionades

Les millores en la conciliació entre la vida laboral i familiar, un dels punts calents de la negociació, segons CCOO, s’han tancat amb menys flexibilitat horària, és a dir, més capacitat de planificació per als treballadors i menys capacitat per a l’empresa per modificacar horaris amb poca antelació, així com més dies festius en dates assenyalades, com a l’estiu, per agafar vacances.