Primer trimestre 2018

Almirall torna a registrar beneficis: 31 milions d'euros

El grup farmacèutic d'origen català trenca la tendència de números vermells amb què va tancar el 2017 i augmenta els seus beneficis el 57,1%

almirall

almirall

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almirall ha obtingut un benefici net de 30,9 milions d’euros en el primer trimestre del 2018, xifra el 57,1% superior als 19,6 milions d’euros obtinguts en el mateix període de l’any passat, segons ha informat aquest dilluns la companyia. El grup farmacèutic d’origen català ha precisat que a tipus de canvi constant el creixement del seu benefici ha sigut més gran, concretament del 59,6%.

Almirall ha registrat un resultat brut d’explotació o ebitda de 58 milions d’euros entre el gener i el març, el 5,4% més que en el mateix període del 2017. A tipus de canvi constant la xifra ascendeix al 6,1%.

D’altra banda, els ingressos del grup farmacèutic han sumat 202 milions d’euros en el primer trimestre, cosa que representa un descens del 4,1%, i les vendes netes del grup s’han mantingut pràcticament estables, amb 189,3 milions d’euros. Tot i això, a tipus de canvi constant, les vendes netes d’Almirall han crescut l’1,3% a causa dels nous llançaments i al "bon rendiment" del negoci de base, segons la companyia.

El conseller delegat del grup, Peter Guenter, ha expressat el seu entusiasme amb els resultats financers del primer trimestre, amb un "sòlid" ebitda i resultat net. "Esperem que aquest impuls positiu de les vendes s’acceleri encara més el 2018, i que ens permeti avançar en el creixement dels beneficis a curt-mitjà termini i assolir les estimacions financeres per al 2018", ha afegit.

Notícies relacionades

Aquestes estimacions, calculades a tipus de canvi constant, apunten un creixement de les vendes netes d’"un dígit de mitjà a alt" i un augment de l’ebitda pròxim al 20%.

La farmacèutica catalana Almirall va tancar el 2017 en números vermells, ja que va perdre 303,9 milions d’euros, en contrast amb els 75,47 milions d’euros que va guanyar el 2016.