caiguda en borsa

Almirall retalla les seves previsions per al 2017 per la marxa del negoci als EUA

L'ebitda serà d'entre 140 i 170 milions i les vendes cauran "un doble dígit baix"

9472302 59

9472302 59

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La borsa penalitza els canvis d’estimacions i en els resultats. Li ha passat a Almirall, la farmacèutica controlada per la família Gallardo, els títols de la qual s’han estimbat gairebé el 25% en el mercat després de retallar les seves previsions d’ingressos, vendes netes i beneficis com a conseqüència de la marxa dels seus negocis als EUA.

En una conferència amb analistes, el conseller delegat, Eduardo Sanchiz, va explicar que estimen que hauran d’afrontar un impacte de fins a 80 milions d’euros per un deteriorament en el fons de comerç de la companyia dermatològica nord-americana Aqua Pharmaceuticals, que van adquirir el 2013.

La companyia espera aconseguir aquest any un resultat d’explotació d’entre 140 i 170 milions d’euros, amb uns ingressos i vendes que cauran entre el 10% i el 14% («un doble dígit baix», en la seva pròpia terminologia).

Aquesta retallada en les estimacions financeres anuals es deu al fet que el negoci nord-americà, operat per Aqua, s’està veient afectat «negativament» per un reequilibri d’inventaris al canal de distribució; una adjudicació «inapropiada» del Programa d’Assistència al Pacient nord-americà, i pel recent llançament d’un genèric d’Acticlate en el mercat dels EUA. «Encara que s’han posat en marxa accions significatives per mitigar l’impacte, la companyia ha decidit reduir les seves estimacions financeres per a aquest any», explica la farmacèutica en un comunicat.

Tot i la garrotada de dilluns, Sanchiz, va destacar que  EUA continua sent «el mercat mundial més rendible». Al seu torn, al seu parer, «el rendiment continua en la bona direcció». Almirall confia en els pròxims llançaments a Europa de Skilarence el tercer trimestre i el Tildrakizumab el 2018. El grup destaca també el seu «fort enfocament en el creixement inorgànic».

Notícies relacionades

UN INICI AMB CAIGUDA / En la jornada de dilluns, les explicacions de l’empresa no van aconseguir calmar els ànims. Les accions de la companyia van cedir més de 3 euros, fins als 9,80, fet que suposa una caiguda del 24,64%. Els títols van iniciar la sessió amb un enfonsament dràstic que després es va anar mitigant, però sense recuperar el nivell anterior. El rang de fluctuació de les accions durant el dia va ser entre els 9,3 euros com a mínim i 12,23 com a màxim. Divendres passat va tancar a 13,01 euros.

Les previsions anteriors d’Almirall per a aquest any apuntaven a un augment percentual del seu resultat d’explotació al voltant del 5%, així com a un increment relatiu dels ingressos i de les vendes d’un dígit,  entre l’1% i el 5%. 

Temes:

Almirall Borsa