Montoro, obert a agilitzar els tràmits administratius

El ministre d'Hisenda i Funció Pública reconeix que, de vegades, l'administració és «un obstacle» per als ciutadans

montoroefe

montoroefe

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha admès aquest dilluns que "no té cap sentit" que persisteixin "els obstacles" en l'administració que demorin uns mesos alguns tràmits, com la creació d'empreses.

«Hi continua havent molta resistència dins de les nostres administracions", ha reconegut el ministre durant la inauguració dels actes de celebració de la Setmana de l'Administració Oberta, a la vegada que ha remarcat que l'«obligació de l'administració» és la prestació "ràpida i diligent" de serveis.

"Estem modernitzant les nostres administracions i fent que aquestes administracions també tinguin un diàleg permanent amb el ciutadà", ha explicat Montoro, que ha defensat l'Estat descentralitzat de les autonomies, més gran que el de molts estats federals.

Notícies relacionades

Aquesta descentralització "de vegades transmet la idea que l'Estat de les autonomies és elefantí", amb una burocràcia excessiva, fet que "no és veritat" perquè la mida de l'Estat a Espanya es gairebé d'un 41% del PIB, inferior al d'altres països desenvolupats.

A més, Montoro ha defensat l'administració digital –encara que el seu desenvolupament sovint va a càrrec del sector privat–, que permet la gestió telemàtica de l'IVA o una millor col·laboració entre administracions, circumstància que s'ha pogut veure en «laintervenció" de la Generalitat de Catalunya, que és electrònica.