Estat del benestar

Sánchez considera "adequat" el nou impost digital

El secretari general del PSOE reclama l'obertura d'un debat sobre "fiscalitat justa" i les pensions en el marc del Pacte de Toledo

pedrosanchez

pedrosanchez

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha considerat que el nou impost digital anunciat pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, és "un pas adequat" cap a la sostenibilitat del sistema públic de pensions, però ha reclamat l'obertura d'un "debat sobre la fiscalitat justa" en el marc del Pacte de Toledo.

"Sens cap dubte, el fet que es plantegi un impost a grans empreses tecnològiques, que no paguen i que no contribueixen d'acord amb als beneficis que tenen al nostre país, ens sembla un pas adequat", ha assenyalat Sánchez sobre la nova fiscalitat a les grans empreses tecnològiques anunciada per Montoro per sufragar l'augment de les pensions acordat amb el PNB en la negociació dels pressupostos generals de l'Estat.

Segons ha dit, la sostenibilitat del sistema públic de les pensions és "una de les tasques pendents" del Govern de Mariano Rajoy, per la qual cosa considera necessari "obrir el debat sobre els ingressos públics". Sobre això, i sobre el programa d'estabilitat enviat per Espanya a Brussel·les, ha dit que Montoro fa un "dibuix sobre l'Estat del benestar que és absolutament demolidor" i "inacceptable" per a una societat que demanda una sanitat, una educació i un sistema de pensions públics "de qualitat".

Notícies relacionades

Per Sánchez, la qualitat en el sistema públic de pensions no es pot oferir amb un dèficit de 18.000 milions d'euros a la Seguretat Social. Així mateix, ha reclamat unes pensions "dignes”, ha tornat a rebutjar la revalorització del 0,25% i ha demanat que es torni a lligar a la inflació o a l'increment salarial "com fan el conjunt de països europeus".

Per tot això, i després de recordar que el PSOE ha plantejat un impost extraordinari al sector financer, que "va ser rescatat", ha demanat que "tots aquests debats" s'abordin en el si del Pacte de Toledo, on el PSOE "està disposat a parlar i a garantir la dignitat de les pensions i la sostenibilitat econòmica del sistema públic de pensions". Els periodistes han preguntat a Sánchez per aquest tema en el marc de la Fira Nacional del Formatge, que se celebra aquest cap de setmana a la localitat de Trujillo (Càceres).