impostos

El Govern vol recaptar la 'taxa Google' per a les pensions el 2019

L'impost a les grans companyies digitals haurà de finançar l'Estat del benestar

zentauroepp42776704 madrid  04 04 18  roman escolano   ministro de economia e in180404170902

zentauroepp42776704 madrid 04 04 18 roman escolano ministro de economia e in180404170902 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Economia, Román Escolano, ha assegurat aquest dissabte que el Govern vol presentar "com més aviat millor" l'impost a les grans empreses digitals a Espanya i començar a recaptar-lo el 2019, després que el titular d'Hisenda, Cristóbal Montoro, anunciés dissabte que aquesta taxa ajudarà a finançar les pensions. "La nostra idea és presentar-lo com més aviat millor i que tingui efectes també el 2019 i successivament", va dir Escolano en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'Economia i Finances de la Unió Europea (UE) celebrat a Sofia.

Els Vint-i-vuit van debatre per primera vegada a nivell ministerial sobre la proposta, que planteja imposar un impost del 3% sobre la facturació per certs serveis digitals de les empreses que facturin més de 750 milions d'euros a tot el món i més de 50 milions a la UE. El Govern espanyol, tanmateix, preveu introduir aquest tipus de taxa al país abans que hi hagi acord a nivell europeu, en la línia del que ja han fet altres països com ara el Regne Unit, Itàlia, França i Alemanya, segons va explicar Escolano.

Bloqueig

Notícies relacionades

L'oposició de gairebé una desena de països de la UE bloqueja, de moment, les possibilitats d'acord. "Hi ha moltes opinions diferents entorn de la taula. Mentiria si digués el contrari. Però crec que hi ha una base àmplia de suport per a la proposta de la Comissió Europea i, en general, la voluntat de discutir", va dir en la roda de premsa després de la reunió el comissari d'Assumptes Econòmics, Pierre Moscovici, responsable de la proposta.

El ministre d'Hisenda va dir divendres que aquesta "nova fiscalitat" –amb referència a la proposta europea d'impost digital– es portarà al Pacte de Toledo i ajudarà a finançar la pujada de les pensions, que tindrà un cost de 1.500 milions d'euros per al 2018 i de 1.800 milions per al 2019. Sobre la pujada de les pensions, el ministre d'Economia va indicar que l'increment anunciat per als dos anys «està unit a un increment d'ingressos» que es va incloure en el quadre financer.

Temes:

Taxa Google