Anar al contingut

Lluita contra la sida

Grifols i IrsiCaixa uneixen forces en la recerca de tractaments contra el VIH

L'acord també inclou investigacions en altres malalties relacionades

El Periï¿œdico

Fotografia en la presentació de lacord. Desquerra a dreta: Àngel Font, Víctor Grífols, Josep Vilarasau, Albert Barberà, Raimon Grífols i Bonaventura Clotet. 

Fotografia en la presentació de lacord. Desquerra a dreta: Àngel Font, Víctor Grífols, Josep Vilarasau, Albert Barberà, Raimon Grífols i Bonaventura Clotet.  / PERIODICO

La multinacional farmacèutica Grifols, tercera companyia del món en la producció de medicaments biològics derivats del plasma, i l'institut d'investigació de la sida IrsiCaixa, entitat finançada per Obra Social La Caixa i la Generalitat de Catalunya, han arribat a un acord per buscar nous tractaments contra el VIH. En el marc d'aquesta aliança, Grifols aportarà 1,5 milions d'euros anualment a IrsiCaixa durant un lustre.

En virtut de l'acord, Grifols finançarà les actuals i futures línies d'investigació que permetin avançar en la recerca de tractaments per a la sida i altres malalties relacionades (infeccioses, oncològiques, neurodegeneratives i de l'envelliment), així com afrontar altres reptes de la biomedicina actual -com l'estudi del microbioma o de les malalties infeccioses emergents- a partir del coneixement acumulat per IrsiCaixa sobre el virus del VIH i el trastorn immunitari que ocasiona. 

L'acord de col·laboració converteix Grifols, juntament amb la Fundació Bancària La Caixa, en companyia preferent per finançar les necessitats de les noves línies d'investigació posades en marxa per IrsiCaixa. A més del dret de finançament, Grifols podrà explotar els resultats i les patents que resultin dels diferents projectes amb caràcter preferent, si bé la titularitat serà exclusiva d'IrsiCaixa, que també conservarà el dret de poder utilitzar els resultats que s'obtinguin per a activitats internes d'investigació.