05 juny 2020

Anar al contingut

sector bancari

El Popular va registrar pèrdues de 13.560 milions el 2017

El Santander confirma la catastròfica situació del banc adquirit en l'informe financer remès a la CNMV

El Periodico

El Popular va registrar pèrdues de 13.560 milions el 2017

Emilio Naranjo

El Banco Popular va comptabilitzar perdudes per import de 13.560 milions d'euros el 2017, segons consta en l'informe financer anual de Banco Santander, remès aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquest resultat s'ha produït després que la Junta Única de Resolució (JUR) i el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob) resolguessin l'entitat a començaments de juny davant la seva falta de liquiditat, cosa que va propiciar la seva adquisició per Banco Santander al preu simbòlic d'un euro.

Els comptes del primer semestre de Banco Popular ja van reflectir uns números vermells de 12.218 milions d'euros després dels sanejaments aplicats per Santander arran de la resolució de l'entitat la nit del 6 al 7 de juny. Aquesta va ser la xifra que es va avançar en la presentació dels resultats del Santander per al conjunt de l'exercici. Les dades que es donen a conèixer aquest divendres, augmenta aquesta xifra en una mica més de 1.000 milions d'euros.

Segons consta en la memòria anual de Santander, Popular es va anotar pèrdues de 37 milions d'euros després de la seva adquisició per part del banc càntabre com a conseqüència d'un càrrec de 300 milions d'euros per la integració de les dues entitats. Sense aquest càrrec, Popular va guanyar 263 milions d'euros entre el 7 de juny i el 31 de desembre del 2017.