CITA MUNDIAL

Barcelona es reivindicarà com capital tecnològica al Mobile World Congress

El Govern crearà l'Observatori Nacional del 5G a la Fundació Mobile World Capital Barcelona

El congrés servirà per mostrar «la normalitat de funcionament de Barcelona», diu Colau

Demostració de 5G al Mobile World Congress.

Demostració de 5G al Mobile World Congress. / DANNY CAMINAL

3
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Barcelona tornarà a ser l’epicentre de l’atenció  dels mitjans de comunicació d’arreu del món durant el Mobile World Congress (MWC), la fira de tecnologia mòbil més important del món, que se celebrarà entre el 26 de febrer i l’1 de març. La ciutat vol aprofitar el congrés per donar una imatge de normalitat als més de 100.000 congressistes que hi assistiran, així com per reivindicar-se com a capital tecnològica i reforçar així la seva candidatura per convertir-se en laboratori europeu de 5G, la nova generació de tecnologia mòbil. En aquest sentit, el Ministeri d’Energia va anunciar ahir la creació de l’Observatori Nacional del 5G en el marc de la Fundació Mobile World Capital.

Falten pocs dies per a inici de l’MWC –del 26 de febrer a l’1 de març– i ja es treballa en el muntatge dels més de 2.100 estands que ocuparan el recinte firal de Gran Via. El congrés espera rebre uns 108.000 visitants procedents de 200 països, amb la creació de 13.000 llocs de treball temporals i un impacte econòmic de 471 milions d’euros. Sens dubte serà un bon moment per veure les últimes novetats en tecnologia mòbil, però també perquè Barcelona 

reivindiqui els seus projectes: vol convertir-se en un laboratori europeu sobre 5G.

Activitats 

 «Barcelona ho té tot per ser un hub de referència europeu que lideri els canvis tecnològics», va assegurar ahir l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, en la presentació de les activitats que portarà a terme la Mobile World Capital Barcelona (MWCB) durant el congrés. Per aconseguir-ho, la MWCB ha apostat per un complet programa d’activitats no solament per als milers de congressistes –que podran veure com s’està transformant la ciutat–, sinó també per acostar l’MWC als ciutadans. Entre altres activitats, des de la MWCB s’organitzarà el 4YFN (esdeveniment per a emprenedors), el YoMo (festival de tecnologia per a nens) el Mobile Lunch (trobada de la indústria) o la Mobile Week (activitats per als ciutadans), que complementaran la gran cita que serà l’MWC.

Barcelona aprofitarà també l’MWC per reivindicar la seva candidatura davant la Comissió Europea per ser elegida com a 5G City i optar així a fons europeus per desplegar projectes que tinguin relació amb aquesta tecnologia. En aquest sentit, el secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, José María Lassalle, va anunciar ahir la posada en marxa de l’Observatori Nacional del 5G dins de la Fundació Mobile World Capital, que té com a objectiu seguir impulsant les activitats de foment i desenvolupament d’empreses i start-ups de l’àmbit tecnològic i donar un impuls al 5G a Espanya. El centre comptarà amb un pressupost inicial d’un milió d’euros, en una iniciativa que es desenvoluparà conjuntament entre Barcelona i Madrid.

Els primers projectes de la candidatura 5G Barcelona es presentaran a la fira de mòbils, i estaran relacionats amb el món de l’automòbil, la salut i l’entreteniment, va avançar el director general de MWCB, Carlos Grau. Per un altre costat, Pau Villòria, secretari general del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, ha anunciat que aquest any se superaran les 100 empreses amb estand al congrés per segon any consecutiu. De les 102 que hi haurà en total, 73 estaran en els diferents espais de la Generalitat.

Mesos convulsos 

Notícies relacionades

L’MWC d’aquest any arriba després d’uns mesos convulsos a conseqüència dels atemptats de l’agost passat i per la situació política. Fonts de l’organització de la fira van afirmar que el congrés mai ha perillat, i que la seva prioritat ha sigut garantir el funcionament normal de la fira. 

Colau va destacar ahir que l’MWC serà el millor moment per mostrar «a tot el món» «la normalitat de funcionament de Barcelona a ple rendiment», així com les capacitats i l’ecosistema tecnològic de la ciutat. A més, com ja havia anunciat, s’aprofitarà el congrés per llançar una campanya per reforçar la reputació de la ciutat de Barcelona i enviar «un missatge de confiança».