Apple s'acull a la reforma fiscal de Trump per repatriar beneficis als EUA

L'empresa tecnològica tributarà 38.000 milions de dòlars pels seus guanys a l'exterior

La firma anuncia la creació de 20.000 nous llocs de treball a Amèrica del Nord en cinc anys

Apple s'acull a la reforma fiscal de Trump per repatriar beneficis als EUA

JUSTIN SULLIVAN

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El fabricant d’ordinadors i equips electrònics Apple va anunciar ahir que s’acollirà als avantatges de la reforma fiscal promoguda pel president dels EUA, Donald Trump, per repatriar al seu país d’origen beneficis obtinguts a l’estranger previ pagament de 38.000 milions de dòlars en impostos (uns 31.600 milions d’euros). «Un pagament d’aquest magnitud pot ser el més gran d’aquest tipus que s’hagi fet mai» afirma la companyia en un comunicat de la seva seu a Cupertino (Califòrnia).

Aquest pagament fiscal implica que, segons càlculs de mitjans especialitzats, el capital que repatriarà als EUA Apple pot estar al voltant dels 250.000 milions de dòlars (uns 208.000 milions d’euros, la cinquena part del PIB espanyol). La nova reforma fiscal nord-americana, que rebaixa l’impost de societats a les grans corporacions del 35% al 20%, ofereix la possibilitat de repatriar guanys a una taxa impositiva del 8% per a actius no líquids i beneficis reinvertits i del 15,5% per als actius de diners.

La notícia forma part d’un anunci molt més ampli en què Apple ha comunicat que els pròxims cinc anys contribuirà a l’economia dels EUA amb 350.000 milions de dòlars i crearà 20.000 nous llocs de treball.

«Apple és una història d’èxit que només ha pogut succeir a Amèrica i estem orgullosos de contribuir amb la nostra llarga història a enfortir l’economia dels EUA», va afirmar el conseller delegat d’Apple, Tim Cook. «Creiem profundament en el poder de l’enginy americà», va afegir en un discurs de to patriòtic. «Tenim un profund sentit de la responsabilitat per retornar beneficis al nostre país i a la gent que ha fet possible el nostre èxit».

Notícies relacionades

Els 350.000 milions que injectarà a l’economia nord-americana inclouen tant les inversions noves com les aportacions dels subministradors locals amb qui treballa, excloent-ne impostos. En concret, s’apunta una inversió de 30.000 milions els cinc pròxims anys i la creació de 20.000 nous llocs de treball en el seu actual campus i en l’obertura d’un de nou la ubicació de qual serà anunciada a finals d’any.

Apple es presenta com l’empresa que paga més impostos als EUA, on ja ha afavorit la creació de dos milions de llocs de treball.