DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

La Generalitat dona un ultimàtum als funcionaris per recuperar les hores del 3-O

Els empleats tenen fins al dia 19 de febrer del 2018 per tornar el temps de l'aturada de país

Els departaments de personal certificaran la recuperació horària a partir de la data límit

2
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

Els funcionaris de la Generalitat segueixen carregant amb les conseqüències de l'aturada de país del dia 3 d'octubre. Els responsables de funció pública de la Generalitat han recordat en un recent comunicat la data límit per recuperar les hores d'aquesta jornada, que s'estan convertint en un malson per als 220.000 empleats de l'Administració autonòmica i les seves empreses.

La Generalitat recorda als funcionaris que han de tornar les hores del succedani de vaga general del 3-Ovaga general malgrat que inicialment els van prometre que seria a càrrec d'un permís retribuït i que, per tant, no suposaria cap descompte de sou en la nòmina ni tindria cap repercussió en la jornada laboral. La circular, tituladaNota informativa sobre les absències en el lloc de treball el 3 d'octubre del 2017, enviada pels responsables de personal als empleats públics a través de la intranet acota els terminis perquè els funcionaris vagin tornant les set hores i mitja que deuen a la Generalitat.

Data límit

La data límit inicial serà el dia 10 de febrer, encara que permet endarrerir la devolució fins al 19 de febrer de forma excepcional. "Es recorda que la recuperació d'aquestes absències, considerades justificades, s'ha efectuar fins al dia 10 de febrer del 2018, prorrogable excepcionalment fins al dia 19 de febrer del 2018", indica la Generalitat en el comunicat intern.

A partir de la data límit comunicada, els responsables de funció pública de la Generalitat adverteixen als funcionaris que "els serveis de personal han de poder estar en disposició de certificar l'esmentada recuperació horària". 

Es tracta de la concreció del termini de quatre mesos de què parlava la primera circular enviada per la Generalitat als funcionaris fa unes setmanes en què comunicava l'obligació de recuperar les hores d'absència. La segona nota interna va datada el dia 20 de novembre, quan ja s'havia fet efectiva la presa de control de la Generalitat per part de l'Executiu central amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.  

Rebuig sindical

Notícies relacionades

L'advertència de la Generalitat arriba després de les crítiques dels sindicats a l'obligació de recuperar les hores del que inicialment era un permís retribuït. En algun cas, com el d'UGT, es va arribar a recomanar als funcionaris que no recuperessin les hores exigides pel Govern.

L'aturada de país del 3 d'octubre, convocada en resposta a les càrregues de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant el referèndum de l'1 d'octubre, va coincidir amb una vaga general portada a terme per quatre sindicats minoritaris encapçalats per la CGT. El canvi de criteri de la Generalitat sobre les absències dels seus empleats es va produir després de l'advertència del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que procediria a aplicar els descomptes de sou als funcionaris que no van treballar el 3 d'octubre.