CONSEQÜÈNCIES DEL 155

Montoro imposa el bloqueig a Twitter de comptes oficials del Govern cessat

Hisenda demana una llista del personal destituït per aplicació del 155 per fer les liquidacions

Targetes de crèdit, mòbils, cotxes oficials i portàtils han de ser donats de baixa

Montoro imposa el bloqueig a Twitter de comptes oficials del Govern cessat

FERNANDO ALVARADO (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez / Salvador Sabriá

És difícil saber amb exactitud el nombre d'alts càrrecs, directius o assessors, cessats dels seus llocs arran de l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució, el posterior cessament del Govern i la supressió d'alguns organismes autonòmics de caràcter independentista.

Així, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en substitució del cessat vicepresident Oriol Junqueras, ha firmat el 16 de novembre una instrucció per la qual s'ordena a la Direcció General de Pressupostos de la Generalitat de Catalunya que en el termini de 10 dies hàbils remeti al ministeri “la relació del personal afectat” pels cessaments i la liquidació que es deu a cadascun d'ells. Aquesta instrucció està penjada a la pàgina web del Ministeri d'Hisenda.

Hisenda també vol saber si algunes de les persones cessades tenen la condició d'empleats públics de la Generalitat i si tenen o no dret de reserva de plaça. Aquesta informació s'haurà d'actualitzar setmanalment. 

 

La instrucció firmada per Montoro i publicada a la pàgina web del ministeri demana que es detallin els serveis a què tenien accés els empleats cessats perquè siguin donats de baixa. Així, es donen instruccions per al “tancament dels comptes oficials corporatius d'Instagram i de Twitter i qualsevol altra xarxa social del president de la Generalitat i dels membres del seu Govern cessats i de la resta d'autoritats i òrgans afectats pels cessaments i les supressions acordades”. 

També es fa referència a targetes de crèdit, adreces de correu electrònic, telefonia mòbil, equips portàtils i tauletes, línies de veu i de dades domiciliàries, targetes d'accés i cotxe o residència oficial.

Notícies relacionades

El text del ministre fa èmfasi que “s'haurà d'assegurar la realització d'una còpia de seguretat completa” de les dades existents “de cadascun dels òrgans i usuaris”. A més, es demana a la Direcció General de Pressupostos que informi de les mesures adoptades per evitar cap indemnització o dieta a aquests empleats després del moment del cessament.

Final de la nova comissió sobre violació de drets 

En una segona instrucció firmada per Montoro el mateix 16 de novembre es demana a la Secretaria d'Administració i Funció Pública que, també en el termini de 10 dies hàbils, informi el ministeri sobre la situació patrimonial i el procés de supressió i liquidació d'algunes de les estructures independentistes del procés, com el Consell Assessor per a la Transició Nacional i el Patronat Catalunya Món-Consell de Diplomàcia Publica de Catalunya (Diplocat). També es requereix aquesta mateixa informació respecte a la Comissió especial sobre la violació de drets fonamentals a Catalunya, que va ser creada per la Generalitat el mateix 2 d'octubre passat per investigar l'actuació policial durant la votació de l'1-O.