operació immobiliària

Meridia compra el centre Barnasud per 35 milions

El fons invertirà a més set milions d'euros més per remodelar el centre

zentauroepp40887504 centro comercial barnasud foto barnasud171110142410

zentauroepp40887504 centro comercial barnasud foto barnasud171110142410

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Meridia Capital ha arribat a un acord amb Unibail-Rodamco per adquirir el centre comercial de Barnasud, a Gavà (Baix Llobregat), per 35 milions d’euros. A més a més, Meridia invertirà set milions d’euros per portar a terme la remodelació del centre comercial que ha adquirit a través del seu vehicle Meridia III. Construït el 1995 per Caprabo i venut a Unibail el 2002, el centre té una superfície total de 34.000 metres quadrats i 2.450 places de pàrquing. L’actiu, que va ser remodelat el 2004 i el 2010, es distribueix en dues plantes i un soterrani i compta amb reconeguts estadants com Carrefour (13.000 metres), MediaMarkt (3.300) o Cinesa (3.000 ). Així mateix, preveu obrir un gimnàs (Star’s Gym) de més de 2.000 metres a la segona planta.

Juan Barba, soci de  Meridia Capital, ha comentat: «Barnasud és una fantàstica aportació a la nostra cartera a Meridia III. És la setena transacció de la societat i suposa la primera incursió en retail a Barcelona després d’haver adquirit per a Meridia II els centres comercials d’Albufera Plaza i Mira Madrid a Madrid». Barnasud és un centre de referència a la seva zona d’influència. Meridia es planteja portar a terme una reforma intensiva del complex. Principalment la façana i l’aspecte exterior del centre. Així mateix, millorarà aspectes tècnics de les unitats de negoci dels llogaters. 

Xavier Faus, fundador i conseller delegat de la companyia compradora, ha posat de manifest que «més enllà de la incertesa política actual, Espanya continua sent un mercat atractiu que ofereix rendibilitats per damunt de la mitjana europea». En aquest sentit, ha recordat que Madrid i Barcelona són la tercera i quarta àrees metropolitanes de la zona euro, amb preus competitius i intacta capacitat d’atraure talent. «Meridia compta amb el suport de grans inversors institucionals internacionals, els quals mantenen una visió llargterminista al nostre país, centrada en els atractius fonamentals d’aquest sector», ha comentat.

Notícies relacionades

La desinversió de la tenidora franco-holandesa de centres comercials s’emmarca en l’estratègia de desinvertir en actius menys estratègics per centrar-se en centres comercials de dimensions més grans. Unibail-Rodamco és propietària de tres centres comercials més a l’àrea metropolitana de Barcelona: La Maquinista, Splau i Glòries, i té un total de 15 centres comercials a Espanya.

Aquesta mateixa setmana ha presentat la remodelació del centre de Glòries, on ha invertit 148 milions d’euros per portar a terme els canvis i la incorporació de noves marques al recinte.