11 d’ag 2020

Anar al contingut

pols secessionista

Convocada vaga general del 30 d'octubre al 9 de novembre a Catalunya

Treball decreta serveis mínims del 50% al metro en hora punta i per a les urgències mèdiques, entre altres

Convocada vaga general del 30 d'octubre al 9 de novembre a Catalunya

GERARD JULIEN

El sindicat Intersindical CSC ha confirmat que ha convocat vaga general des de dilluns que ve, 30 d'octubre, fins al dijous 9 de novembre, i durant el cap de setmana decidirà si manté la convocatòria i durant quants dies. Altres sindicats minoritaris convoquen també a la vaga. Fonts del sindicat han explicat a l'ACN que portaran a terme la vaga en cas que constatin que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució afecta els drets laborals i amenaci els treballadors a l'hora de desenvolupar la seva feina "amb normalitat".

Per la seva banda, el Departament de Treball de la Generalitat ha decretat serveis mínims. Es garantirà un 33% a Rodalies Renfe. Per al metro, autobusos urbans, tram i FGC, un 50% en hores punta (6.30 h a 9.30 h i de les 17.00 h a les 20.00 h) i un 25% en hores de menys congestió de viatgers.

Es garanteixen les urgències mèdiques i a les escoles hi haurà un mínim d'un docent per a cada sis aules a Infantil i Primària, i un per a cada quatre classes per als centres d'educació especial. A les guarderies, s'exigirà un terç de la plantilla, la mateixa ràtio que per a horari de menjador i activitats complementàries.