tensió sobiranista

GVC Gaesco, de la família de Joan Hortalà, traslladarà la seu a Madrid

El risc de la DUI per a la Borsa de Barcelona obliga al canvi de domicili fiscal, malgrat la vinculació dels propietaris de l'operador borsari amb l'independentisme

hortal

hortal

1
Es llegeix en minuts

L'operador borsari GVC Gaesco, propietat de la família del president de la Borsa de Barcelona, Joan Hortalà, i de la família Vallvé, vinculats amb Òmnium Cultural, preveuen el seu trasllat a Madrid en el cas d'una declaració unilateral d'independència. Segons publica 'El Confidencial', dijous passat, Maria Àngels Vallvé Ribera, presidenta del grup GVC Gaesco Holding, va remetre un comunicat a la seva xarxa d'agents financers en què els va informar del trasllat del domicili social des de Barcelona a Madrid. Segons fonts consultades pel diari, Vallvé Ribera els va explicar que el consell d'administració de la societat ja havia aprovat setmanes enrere el canvi de la seu social i que només estava pendent dels tràmits amb el Registre Mercantil. La raó del trasllat és que la DUI posaria en risc la Borsa de Barcelona, per la falta d'un marc jurídic adequat.

El matrimoni de Joan Hortalà i Maria Àngels Vallvé ha previst que la companyia s'emporti la seu de Barcelona a Madrid, malgrat  la tradicional vinculació política de tots dos, el primer amb ERC i la segona amb la fundació impulsora de la independència de Catalunya Òmnium Cultural.

Notícies relacionades

Joan Hortalá és conseller de Bolsas y Mercados Españoles (BME) des del 2002, també va ser regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona i conseller d'Indústria de la Generalitat amb un dels governs de Jordi Pujol. 

El 'holding' de BME es forma amb la unió de les quatre borses nacionals: Madrid, Barcelona, Bilbao i València. En el cas que Catalunya quedés fora de l'euro, els mercats de renda variable quedarien fora de la cotització de la Borsa de Barcelona. Hortalà està al capdavant de la Borsa de Barcelona des del 1993.