mobilització empresarial

CaixaBank es decideix per València per traslladar la seva seu

L'entitat s'empara en el decret del Govern que elimina l'obligació que la junta aprovi el trasllat

CaixaBank es decideix per València per traslladar la seva seu

Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El consell d'administració de CaixaBank ha acordat aquest divendres en sessió extraordinària traslladar la seva seu social a València davant la possibilitat que el Parlament de Catalunya aprovi una declaració unilateral d'independència. El primer banc català ha adoptat aquesta mesura emparant-se en el reial decret llei que ha aprovat aquest divendres el Consell de Ministres pel qual s'elimina el requisit de sotmetre un trasllat d'aquesta mena a la junta d'accionistes.

En una nota remesa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), CaixaBank afirma que el consell ha pres aquesta decisió amb l'objectiu d'assegurar "la protecció dels seus clients, accionistes i empleats, i amb l'objectiu de salvaguardar plenament la seguretat jurídica i regulatòria consubstancial a l'exercici de la seva activitat". El consell ha pres la decisió per unanimitat "davant l'actual situació política i social a Catalunya" de traslladar la seu social al carrer Pintor Sorolla, número 2, de València, que és la seu actual del Banco de Valencia, entitat absorbida per CaixaBank durant la crisi financera. 

Nova reunió

Notícies relacionades

L'entitat precisa que el consell d'administració "es reunirà tan aviat com es publiqui al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) la modificació de la llei de societats de capital per adoptar definitivament els acords oportuns", la llei que el Govern ha anunciat que modificarà perquè les empreses que vulguin canviar el seu domicili ho facin.

CaixaBank segueix així l'estela del Banc Sabadell i de moltes altres empreses catalanes, la majoria cotitzades, que en els últims dies han anunciat que s'emporten el seu domicili social fora de Catalunya davant la incertesa creada a la comunitat pel procés independentista.