SECTOR TECNOLÒGIC

Uber elegeix com nou conseller delegat el màxim executiu d'Expedia

L'elecció de Dara Khosrowshahi té lloc nou setmanes després de la renúncia del cofundador de l'empresa

expedia-industry consolidation 75612-4d1e3

expedia-industry consolidation 75612-4d1e3 / Steve Ringman (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El consell d’Uber va escollir diumenge passat Dara Khosrowshahi, màxim executiu de la firma digital de viatges Expedia, com a futur conseller delegat de la companyia nou setmanes després de la renúncia del seu cofundador, Travis Kalanick, van informar ahir mitjans especialitzats.

    

La companyia de transports en format app va votar designar Khosrowshahi en detriment dels altres dos candidats, el president de General Electric, Jeff Immelt, i Meg Whitman, màxima executiva de Hewlett Packard Enterprises, segons van dir fonts pròximes a la decisió al diari The New York Times.

    

Si acceptés el càrrec, Khosrow­shahi, de 48 anys i cap d’Expedia des del 2005, tindrà al davant la tasca d’acabar amb unes quantes crisis. La primera és d’imatge: la polèmica va començar per les denúncies d’assetjament sexual i discriminació. Una qüestió de cultura corporativa, segons van denunciar moltes persones. Això va provocar que, des del febrer, la cúpula d’Uber patís unes quantes baixes que van culminar amb la renúncia de Kalanick al juny. A més, s’enfronta a una demanda de la matriu de Google, Alphabet, pel suposat robatori d’informació sobre els seus vehicles autònoms.

   

Malgrat les controvèrsies, Uber segueix sent una empresa en creixement. La setmana passada, la companyia va informar d’un augment del 16% en reserves i del 17% en els ingressos nets per al segon trimestre respecte del període anterior, i les seves pèrdues es van contraure el 9%, fins als 540 milions d’euros.

DISPUTES

Els inversors, mentrestant, exigeixen que l’empresa doni beneficis. I Khosrowshahi té historial aconseguint que companyies on line tanquin el balanç en positiu. L’executiu ha fet que Expedia, agència de viatges en línia, sigui el líder en una indústria plena de canvis i competència. En una entrevista amb CNBC al maig, va dir: «Els analistes estan centrats en els marges, jo estic centrat en el creixement».

Notícies relacionades

    

En definitiva, l’elecció de Khosrowshahi com a conseller delegat d’Uber, una oferta que encara no ha acceptat, busca tornar-li a l’empresa l’estabilitat que li ha faltat en els últims mesos. Encara que el procés no ha estat exempt de disputes internes, ja que l’exconseller delegat segueix en el consell d’administració.