Blair encara veu possible evitar un 'brexit' dur

L'ex primer ministre britànic no descarta que el Regne Unit es pogués mantenir dins d'una UE reformada

mbenach37330399 former british prime minister tony blair delivers a keynote 170321110730

mbenach37330399 former british prime minister tony blair delivers a keynote 170321110730 / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

L'ex primer ministre britànic Tony Blair considera que encara hi ha una oportunitat per evitar una sortida dura ('hard brexit') del Regne Unit de la Unió Europea (UE), a l'estar oberts els líders del bloc a canviar les regles sobre la llibertat de moviments dels treballadors.

L'elecció d'Emmanuel Macron com a president de França ha posat les reformes sobre la taula. Això suposa, segons Blair, que es pot trobar una solució "a mig camí" que podria mantenir el Regne Unit dins del marc de la UE.

"Els líders europeus, des del meu punt de vista, estan oberts a considerar canvis per acomodar el Regne Unit, incloent-hi els que tenen a veure amb la llibertat de moviments", afirma Blair en un article publicat a l'Instute fo Global Change, que ell dirigeix.

PREOCUPACIONS COMUNES

Notícies relacionades

"L'oposició al lliure moviment de les persones, una vegada es trenca, és molt més matisada. Els francesos i els alemanys comparteixen algunes de les preocupacions britàniques, especialment sobre immigració, i es podrien comprometre en matèria de llibertat de moviments", afegeix.

Blair lamenta que tant la primera ministra Theresa May com l'oposició del Partit Laborista s'hagin concentrat a abandonar el mercat únic, sense explorar alternatives. Fins i tot es planteja si no seria possible, una vegada es van desvelant els costos del 'brexit', després de negociar-lo, mantenir el Regne Unit dins de l'Europa reformada.