pacte fiscal

Ciutadans pacta amb el Govern que els mileuristes estiguin exempts de pagar l'IRPF

Rivera anuncia que els que cobrin menys de 14.000 euros anuals no hauran de pagar l'impost de la renda

Albert Rivera, president de Ciutadans, durant el congrés del partit, al febrer. / FOTO: EFE/ZIPI / VÍDEO: ATLAS (FOTO: EFE/ZIPI / VÍDEO: ATLAS)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha anunciat aquest dijous que ha arribat a un acord amb el Govern perquè els "mileuristes", és a dir, els que cobrin menys de 14.000 euros anuals, estiguin exempts del pagament de l'IRPF. Rivera ha fet públic aquest acord en la seva intervenció a Efe Foro Líderes, on ha confirmat que els 32 diputats de C's votaran la setmana que ve al Congrés a favor del sostre de despesa del 2018 a l'haver aconseguit el compromís de l'Executiu de reduir la càrrega de l'IRPF per un valor de 2.000 milions d'euros.

A més d'aquesta exempció de l'IRPF per als espanyols que guanyin menys de 14.000 euros anuals, Rivera ha avançat també una rebaixa impositiva per al tram entre els 14.000 i els 17.500 euros, i una "devolució" de 1.200 euros per a les famílies amb persones amb discapacitat o persones grans a càrrec. En total, el líder de Ciutadans calcula que 3,5 milions d'espanyols es beneficiaran d'aquestes rebaixes fiscals acordades amb l'Executiu de Mariano Rajoy.

Notícies relacionades

Rivera s'ha felicitat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi accedit a aquesta rebaixa impositiva quan només fa una setmana s'hi negava en rodó, i ha agraït la feina del seu equip econòmic en la negociació amb l'Executiu. "Montoro ja ha dit que sí a Ciutadans, bàsicament perquè som necessaris", s'ha congratulat el líder de Ciutadans, que ha subratllat que ells "no es barallen per cadires" sinó per mesures que redunden en benefici de tots els espanyols. 

La rebaixa de l'IRPF pactada entre Ciutadans i el PP està relacionada també amb l'actual negociació sobre salaris, en què el Govern i la patronal s'han mostrat partidaris d'increments per a les rendes més baixes.