Botín destitueix la cúpula del Popular

La presidenta del Santander llança un missatge de benvinguda als clients i treballadors del Popular

jgblanco38776585 madrid 07 06 2017 banco santander  rueda de prensa de ana bo170607122551

jgblanco38776585 madrid 07 06 2017 banco santander rueda de prensa de ana bo170607122551 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Banco SantanderAna Botín, ha agafat el control. La primera decisió després de la compra de l'entitat per un euro ha sigut la de destituir la cúpula del Banco Popular. Sense dubtar. La segona acció ha sigut la de donar la benvinguda als més de quatre milions de clients del Popular, "entre ells, els 1,3 milions de pimes, tan importants per a aquest país". "La meva prioritat és i seran els clients del Popular", ha afegit en la seva primera intervenció després de l'anunci de l'operació.

El responsable de Santander España, Rami Abhoukair, ha aprofitat per transmetre un missatge de tranquil·litat a tots els empleats i clients del Popular i assegurar que a partir d'ara passen a formar part del Santander.

"Res canvia per als clients del Popular. Seran atesos pel mateix personal i a les mateixes oficines. Poden estar tranquils, tenim la màxima experiència i actuarem amb la màxima atenció", ha dit Botín, per assegurar després que l'operació dona "certesa i estabilitat" al sector financer espanyol i ha negat haver rebut pressions de cap tipus per intervenir en el procés.

El procés s'ha dut a terme a través d'una subhasta, en la quals segons sembla diverses entitats van presentar ofertes, i en la qual el Santander va presentar la seva, que va ser acceptada, ha explicat l'entitat, que ha dit que no tenia més dades sobre les ofertes. Òbviament, l'oferta es basava en el pla posterior i les opcions de consolidació del negoci del Popular. 

Ana Botín ha volgut tranquil·litzar de nou els clients i empleats del Popular, a qui ha recordat que el Santander "té experiència en aquesta mena d'operacions". El procés d'integració, ha dit, "durarà un temps" i mentrestant, els clients del Popular no s'han de preocupar per res, perquè "res canviarà per a ells", ja que seguiran sent atesos per les mateixes persones a les mateixes sucursals. Segons la presidenta, la unió dels dos bancs serà bona "per a Espanya, per a Europa i contribuirà al creixement de l'economia espanyola".

Notícies relacionades

Ha explicat que l'entitat farà en el termini d'un mes una ampliació de capital de 7.000 milions d'euros i dotarà provisions per un import de 7.900 milions dels quals 7.200 milions es destinaran al sector immobiliari, amb la qual cosa la cobertura dels actius passa del 45% al 67%.

La intenció del Santander és desfer-se d'almenys la meitat dels actius improductius del Popular en uns 18 mesos.