FESTIUS LABORALS

El calendari laboral del 2018 a Catalunya tindrà 15 festes

Les empreses hauran de recuperar les hores d'un dels dies

La proposta de la patronal de traslladar festius al dilluns o divendres acaba sense acord

1
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

El calendari laboral de l'any 2018 Catalunya tindrà 15 festes en lloc de les 14 habituals. No obstant, un d'aquests 15 dies festius és recuperable, i les empreses hauran d'acordar amb els treballadors com es faran les hores d'aquella jornada durant la resta de l'any. 

 

 

El Consell Català de Relacions Laborals ha aprovat el calendari de festes laborals per a l'any 2018 amb 13 festius, als quals s'han de sumar dos festius més a cada municipi. En aquest calendari, es contemplen com a festes laborals a tot Catalunya els dies 1 de gener (Any Nou), 6 de gener (Reis), 30 de març (Divendres Sant), 2 d'abril (dilluns de Pasqua), 1 de maig (Festa del Treball), 15 d'agost (Mare de Déu d'agost), 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya), 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 8 de desembre (la Immaculada), 25 de desembre (Nadal) i 26 de desembre (Sant Esteve).

TRASLLAT DE FESTIUS

Notícies relacionades

Per evitar la pèrdua d'algun festiu tradicional de Catalunya, la Generalitat, els sindicats i les patronals que formen el Consell de Relacions Laborals han optat per utilitzar el mecanisme legal que permet ampliar les festes en una jornada addicional de caràcter recuperable a triar entre dilluns de Pasqua (2 d'abril) i Sant Esteve (26 de desembre). 

La proposta presentada per les organitzacions empresarials de traslladar els festius intersetmanals a divendres o dilluns i evitar així aturades en l'activitat de les empreses ha acabat sense cap acord a causa de les discrepàncies amb els sindicats i la falta de competències de la Generalitat per portar a terme aquesta mesura, segons ha explicat el Departament de Treball.