AUTOMOCIÓ

"Els treballadors de PSA i Opel a Espanya poden estar tranquils"

El president de Peugeot Citroën, Carlos Tavares, assegura que totes les fàbriques del grup hauran de millorar la seva eficiència

zentauroepp37567906 paris  france   march 06   chairman of the managing board of170306171734

zentauroepp37567906 paris france march 06 chairman of the managing board of170306171734 / Chesnot

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

Els 13.000 treballadors que té a Espanya el nou grup que sorgirà de la unió de Peugeot Citroën (PSA) i Opel poden respirar una mica més alleujats. El president de PSA, Carlos Tavares, ha llançat un missatge elogiós als empleats a l'indicar que poden estar "tranquils" davant les incerteses que havien denunciat els sindicats.

"Els treballadors de PSA i Opel a Espanya poden estar tranquils", ha assegurat Tavares durant la roda de premsa que ha tingut lloc avui dilluns a París per presentar l'acord de compra de la filial europea de General Motors. Tavares ha elogiat els nivells de productivitat i de costos de les fàbriques de PSA a Vigo i Madrid, així com la d'Opel a Figueruelas (Saragossa). 

AUGMENT DE PRODUCCIÓ

"Tenim una forta implantació industrial a Espanya", ha indicat el màxim directiu de PSA, que ha destacat el fort increment de la producció registrat per aquestes factories el 2016, quan van superar els 860.000 vehicles acoblats de manera conjunta als tres centres del grup. 

Tavares ha indicat que el president del Govern, Mariano Rajoy, estava informat de l'operació de compra d'Opel. Malgrat el missatge tranquil·litzador, el directiu ha destacat que "totes les fàbriques del grup tenen l'oportunitat de demostrar els seus nivells d'eficiència i millora" per evitar tancaments, una opció que el grup francès descarta d'entrada. 

Notícies relacionades

“Tancar una planta és una solució simplista perquè es poden reduir costos en moltes àrees. Tenim una oportunitat per aconseguir l'eficiència. Si és així, no hi haurà tancaments", ha dit l'executiu durant la roda de premsa en què estava acompanyat per la seva homòloga de General Motors, Mary Barra.

Encara que els sindicats també descarten efectes negatius a curt termini, tenen més dubtes a mitjà i llarg termini per les duplicitats que hi haurà entre les estructures de PSA i d'Opel. De les tres fàbriques del nou grup a Espanya, la de Villaverde (Madrid) és la que té menys producció i plantilla, que està afectada per un ERO temporal per reduir els dies d'activitat. La planta de PSA a Vigo acaba de guanyar l'assignació de nous models, igual que la de GM a Figueruelas, que produirà un model per a PSA fruit de l'aliança que mantenien fins ara per desenvolupar alguns vehicles conjuntament. 

Temes:

Cotxes Opel